Mut’tan İstanbul’a Seyahat

İç Anadolu’nun en güzel ilçelerinden Mut’ta ikamet eden Mutlular’ın Konya, Karaman, Mersin, Aksaray, Antalya, Adana, Kayseri, Niğde gibi şehirlere gerçekleştirdiği seyahatlerin ardına elbette Türkiye’nin birçoğu gibi en çok ziyaret ettikleri şehir İstanbul oluyor.

Konya, Antalya veya Alanya Gazipaşa Havalimanların’dan satın alınan İstanbul uçak bileti ile Atatürk Havalimanı ya da Sabih Gökçen Havalimanı’na seyahat eden Mutlular burada şehir içi ulaşım için havalimanı araç kiralama seçeneklerini tercih ediyor.

Havalimanına iner inmez, herhangi bir şekilde havalimanı transfer hizmetlerini kullanmak ya da toplu taşıma araçlarıyla şehir içine ulaşmak için harcanacak bedelleri ödememe avantajı ve ciddi rahatlık sağlayan bu konfor için Anadolu yakasına inen Mutlular’a, Sabiha Gökçen araba kiralama şirketleri hizmet veriyor.

İstanbul’un Avrupa yakasına uçan Mutlular içinse Atatürk Havalimanı’ndaki şirketler rent a car hizmeti sunmakta.

İstanbul gibi büyük bir metropolü gezdikten sonra, memleketlerine dönüşlerinde de uçak yolculuklarının üzerine Konya, Antalya veya Gazipaşa Alanya Havalimanları’ndan araç kiralama hizmeti ile memleketimiz Mut’a kara yoluyla dönüş yapılabiliyor. Burada da Konya Havalimanı Araç Kiralama şirketlerinin Mut yolcularına sıklıkla hizmet verdiği ölçülmekte.

Mut’tan şehir dışına uçakla gidip, havalimanında kiralık araba ile seyahat ettikleri şehirleri gezen Mutlular, dönüşte de kara yolu için araç konforunu sürdürdükten sonra, şehir içinde de genelde hususi araçlarla ulaşım tercih ediliyor. Günlük kent içi ulaşım kadar civar beldelere, köylere ve kazalara ulaşımda da otomobil en yoğun şekilde kullanılan ulaşım yöntemi.

İster şahsi olsun, ister kiralık her konuda araç kullanımı en konforlu ulaşım vasıtası olarak Mut insanının tercihlerinde ön sırada gelmekte. Motorsikler, üç tekerli denilen triportör, traktör, dolmuş gibi alternatif araçlar da diğer seçenekler olarak öne çıkmakta.