Leylekler her yıl aynı direkte yavrularını büyütüyor

Konya’nın merkez Karatay ilçesi Cemil Çiçek Caddesi üzerinde bulunan Akabe Çayır Camisi’nin yanındaki elektrik direği, senelerdir leyleklerin yuvası oluyor. Her yıl mart ayının sonuna doğru gelen leylek çifti burada yavruluyor. Yavrularını büyüten leylekler daha sonra göç yoluna düşüyor. Direği yuva haline getiren leylekler mahalle sakinleri tarafından da ilgi odağı oluyor. Leylekler yavrularını büyüttükten sonra her yıl ağustos sonu eylül başı gibi daha sıcak iklimlere doğru göç yolculuğuna devam ediyor.
Çevrede esnaf olan Bayram Sarıtekin, leyleklerin her sene geldiklerini ifade ederek, “Leylekler her sene mart ayının 20’sinden sonra gelirler. Eş olarak gelirler. Mart ayında gelirler, yavrularlar. Yavrularını büyüttükten sonra da toplu vaziyette giderler. Seneye aynı gün aynı tarihte gene gelirler. Hiç şaşmıyor. 2,3 bazen de 4 yavru büyütürler. Ama yavruları geri buraya geliyor mu bilmiyoruz veya kendileri mi geliyor onu da bilmiyoruz” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden Süleyman Alaşahin de leyleklerin göç hikayesini anlatarak, “Her leylek kendi yuvasına gider. Bu leyleğin 3. yuvası. Belediye çalışma yaparken bu direk kalsın dediler. Anneleri babaları her sene gelmez. Bu gördükleriniz yavruları. Mart ayının sonu gibi gelirler, ağustos ayının sonu eylül ayının başı gibi giderler” dedi.