Üst Göz Kapağı Ameliyatı

Üst göz kapağı ameliyatı bayanlar tarafından olukça fazla tercih edilen bir estetik operasyon türüdür. Estetik operasyonlar içerirsinde olukça fazla yer edinen bu operasyon üst göz kapağının belirli sebeplerle çökmesi sonucu uygulanmaktadır. Kimi kişilerde bu sarkma doğuştan bazı kalıtsal sebeplerle ortaya çıkarken kimilerinde ise yaşlılığa ve dış etkenlere bağlı olarak gelişebiliyor. Birçok kişide yaşlılığa bağlı üst göz kapağı sarkma ve çökme yaşanabiliyor. Alkol, madde ve sigara bağımlılıkları da bu sorunlara ortam hazırlayabiliyor. Ayrıca duygusal yıpranmalar ve travmalar da göz çevresinde sarkmaların en büyük nedenlerinden bir tanesi. Özellikle otuzlu yaşlardan ibaren kendini net bir şekilde ortaya koymaya başlayan üst göz kapağı sarkmaları yapılan cerrahi müdahaleler ile ortadan kaldırılabiliyor.

Göz kapağı ameliyatı nasıl yapılır

Kişilerin otuzlu yaşlardan itibaren göz estetiğinin bozulmasında genetik problemler, dış etkenler, yaşlılık ve duygusallık gibi etmenler rol oynamaktadır. Ayrıca düzensiz bir yaşam da bu durumu tetiklemektedir. Stres ve endişe bu durumun sebeplerinden bazılarıdır. Üst göz kapağında sarkmalar oluşabileceğinden kişiye engel teşkil edebilmektedir. Ayrıca sarkar gözün görüş açısını dahi kısıtlayabilir. Bu gibi durumlarda üst göz kapağı estetiği zorunlu bir hal almaktadır. Kişilerin üst göz kapağı ameliyatı yaptırmaları günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Bu sarkmalardan şikayetçi olan hemen hemen herkes bu cerrahi operasyonu yaptırabilir.

Üst göz kapağı ameliyatı kaç saatte yapılır

Ayrıca bu operasyon bir ila bir buçuk saat gibi çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilmektedir. Lokal anestezi yöntemi kullanılarak uygulanan bu işlem herhangi bir ağrı veya sızı oluşturmadan gerçekleştirilmektedir. Oluşan dikiş izleri yaklaşık beş gün boyunca pansuman yapılarak iyileşme süreci hızlandırılır. Ayrıca gözün şişkinliği on günde iner ve on beş günün sonunda göz tamamen iyileşir. Üst göz kapağı gayet gergin ve sarkmayan bir hal alır. Bu operasyon ile kişi çok daha genç bir görünüm elde eder ve cilt çok daha gerginleşir.

Üst göz kapağı ameliyatı ile sarkmış olan göz kapakları daha gergin bir görünüm kazanır. Kişiyi olduğundan çok daha genç gösteren bu müdahale ile etkileyici bakışlara kavuşmak mümkündür. Kişi bu işlem ile çok daha genç ve etkileyici olur.

Kaynak : http://esteport.com/goz-kapagi-estetigi.html