TIENS Kitosan İçeren Kapsül Takviye Edici Gıda

Kitosan, kan kolesterol düzeyini normalleştirerek kilo kontrolüne destek veren özel bir maddedir. Kırmızı deniz yengeçlerinin kabuğundan elde edilen madde biyoaktif bileşenleri sayesinde insan sağlığına katkı sağlar. Kötü kolesterol olarak da bilinen, LDL Kolesterolü, koroner damarlarını etkileyerek kalp krizi riskine neden olur. 2011 yılında Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından araştırmalar sonucu “Diyetetik Ürünler ve Beslenme ve Alerjiler” üzerinde yapılan bildirge yayımlanmıştır. Bu bildirgede; Chitosan/Kitosan alınımının kan kolesterol düzeyinin dengelediği ve normalleşmesine katkı sağladığı açıklanmıştır. Kolesterol kontrolünün yanı sıra LDL düzeyini dengeleyen kitosan bu özelliği sayesinde damar tıkanıklığı ve kalp hastalıkları riskini önler. TIENS kapsülleri içeriğinde tamamen organik Kitosan bulunmaktadır.

TIENS Kitosan İçeren Kapsül Takviye Edici Gıda Faydaları

l LDL Kolesterol yüksekliği ince damarlarda kan akışının zayıflamasına ve damar tıkanıklıklarına neden olur. Kitosan maddesi, kolesterol düzeyini normal seviyelerde tutarak LDL seviyesinin yükselmesini önler.

l TIENS Kapsül içerisinde bulunan 250 mg Kitosan düzeyi, kalp rahatsızlıklarının temel nedeni olan kolesterol seviyesini düzenler.

l Kitosan, kolesterol değerini 200 mg/dl, LDL düzeyini ise 130 mg/dl altında normal düzeyinde tutmaya yardımcı olur.

l Kitosan, yağların emilimini önleyen bitkisel lif içeriğine sahiptir.

l Tamamen doğal ve organik maddeler içeren TIENS kapsüller, kitosan içeriği sayesinde sinir sisteminde bulunan yağların yüksek düzeyde emebilme ve tutma özelliğine sahiptir.

l TIENS kapsüller, Kitosan içeriği sayesinde yüksek kolesterolün neden olduğu kalp krizi ve damar tıkanıklığı sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

Ürün İçeriği, Kullanım Önerisi ve Muhafaza Koşulları

l Ürün formu 100 adet kapsülden oluşmaktadır.

l 1 Kapsül içerisinde bulunan 250 mg kitosan bileşenleri: D-glukozamin, N-alkil kitosan, kitin, N-karboksi aril kitosan, N-karboksiasil kitosan, O-karboksialkil kitosan

l Kitosan içeren takviye edici gıda kapsüllerinin serin ve kuru yerlerde saklanması önerilmektedir.

l TIENS Kitosan içeren 1 kapsül içerisinde; 250 mg kitosan bulunmaktadır. Günde 1000 mg olmak üzere 4 kapsül kullanılması tavsiye edilir.

Olası Yan Etkiler ve Uyarılar

l Ürün hastalıkların tedavi edilmesi ve önlenmesi için kullanılmaz, ilaç değildir.

l Hamilelik, emzirme döneminde ve farklı ilaç kullanılması durumunda ürünü tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.

l Önerilen günlük 4 kapsül (1000 mg Kitosan) yetişkinler içindir, çocukların kullanması tavsiye edilmez.

l Çocukların kolayca ulaşamayacağı yerlerde saklayınız.

l Doku nakli olan kişilerin olası yan etkileri konusunda uzman hekime danışması önerilir.

l Kitosan, yağ emilimini engellediği için bireyde 1-2 kilo kaybına neden olabilir.