İmplant Tedavisinde Başarı Hangi Faktörlere Bağlıdır

İmplant tedavisi bugün diş hekimliğinde en başarılı sonuçları veren uygulamalardan biridir. İmplant tedavisinde elde edilecek başarı oranı ise elbette hastanın genel sağlığı ve sistemik durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Yani implant yaptıracak kişi için uygulama yapılacak olan noktada bulunan kemik kalınlık ve hacim bakımından oldukça önem arz etmektedir. Diyelim ki hastanın kemik yoğunluğu elverişli değil. Bu adımda da elbette implant tedavisi uygulanabilir ama bunun için kemik tozları ve mebranlar kullanılarak yine tedavi başarı ile gerçekleştirilmeye çalışılır.

Bu anlamda hastanın sigara ve alkol kullanmaması da çok önemlidir. Eğer hasta bunu bırakmayı başaramıyorsa en aza indirmesi istenilir.

İmplant yapılan hastada başarı oranını etkileyecek bir diğer noktaa hastanın hijyen konusundaki gösterdiği çabadır. Ağız bakımını çok iyi yapan bir hastada sorunlar pek ortaya çıkmazken, ağız hijyenine dikkat etmeyen hastalarda maalesef başarısız sonuçlar baş gösterebilir. Bu sebeple implant sonrasında bakımın ve düzenli kontrollerin yapılması çok önemlidir.

İmplantın başarısından tam olarak bahsedebilmek için tam olarak tedavinin bitmesi beklenilir. İmplant yapıldıktan sonra bekleme süreci vardır. Bu süreçten sonra porselen dişler yapılır ve bu adımdan sonra başarı ortaya tam anlamı ile çıkar. Hastada var olan kemik sağlığı ve diş eti sağlığı bir nevi başarının habercisi olacaktır.

İmplantın başarısında, hastanın rolü de çok önemlidir. Ağız bakımını iyi yapmayan bir hasta, doğal dişleri ve dişetlerinin sağlığını nasıl kaybedebiliyorsa, aynı durum implantlar içinde geçerlidir.

İmplant hangi durumlarda yapılmaz

• Sistemik rahatsızlıklar sonucu implant cerrahisi işlemi uygulanamayacak kişilerde,
• Kontrol altında olmayan ve diyabetin düzenli seyretmediği durumlardaki şeker hastalarında,
• çenedeki kemik yapısının yetersiz veya anatomik olarak riskli olduğu durumlarda,
• Hastanın implant sonrası ağız hijyenini tam olarak sağlayamayacağı durumlarda implant uygulanması sakıncalıdır.

İmplant uygulamasının erkeklerde 18 yaş üstü kızlarda ise 16 yaşından sonra yani kemik gelişiminin tamamlanması ile yapılmaya başlanabilir. İleri yaş sınırı ise bulunmaktadır. İmplantlar biyolojik uyumlu titanyum maddelerinden yapılıyor ve dolayısı ile herhangi bir antijen–antikor reaksiyonu oluşturulmuyor. Yani implant ile herhangi bir doku reddi durumları yaşanmamaktadır.

Detaylı Bilgi:: http://www.adadent.com.tr/5n-1k-ile-implant-tedavisi-hakkinda-hersey