Burun Dolgusu Nedir?

Burun dolgusu, özellikle estetik cerrahların yüzün belli bölgesindeki deformasyonları ve sarkmaları engellemek amacıyla yaptıkları dolguların, burun bölgesine yapılmasıyla ortaya çıkan ameliyatsız burun düzeltme işlemidir. Bu işlem esnasında, ameliyatsız burun küçültme ve burun estetiği yapılmaktadır. Yani bir estetik uygulaması olan dolgu işleminin yüze değil, burun bölgesine yapılmasıyla birlikte burun ucu dolgusu ya da ameliyatsız burun düzeltme dolgusu olarak farklı adlar alabilmektedir. Burun dolgusu, ameliyatsız yapılan bir işlemdir ve herhangi bir anestezi gerektirmez. Bu nedenle zamanla geçici bir yapısı vardır. Zaman ilerledikçe dolgunun yapısı da incelmeye başlar ve zamanla tamamen yok olur. Burun ucu dolgusu, yaklaşık olarak 15 dakika kadar sürmektedir ve kişi uygulamadan sonra günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir. Herhangi bir iyileşme süresi bulunmamaktadır.

Burun Dolgusu İle Hangi Problemler Giderilebilir?

Burun yapısında bulunan asimetrik yapı burun dolgusu ile giderilebilir. Burun yapısındaki eğrilikler, uygun kısma yapılan ameliyatsız burun küçültme dolgusu ile düzeltilebilir. Bu işlemden sonra tamamen eğriliğin yok edilmesi bile mümkündür. Burun ucunun eğik olması ya da daha kalkık bir burun yapısına sahip olmak isteyen kişiler için de burun dolgusu yapılmaktadır. Burun dolgusu ile birlikte burun ucu daha kalkık gözükmektedir. Burundan alına uzanan çizgiler doldu ile düzeltilebilir. Burun sırtındaki problemler de burun dolgusu ile giderilebilmektedir. Sadece burun yapısının görselliği değil, ayrıca burunda herhangi bir ameliyat rahatsızlığı ya da nefes alamama gibi problemler varsa, yine dolgu işlemi ile problemlere çözüm getirilebilir.

Burun Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadar Sürer?

Kalıcılık durumu, dolgu malzemesine, kişinin anatomik yapısına ve dolgu miktarına göre değişmektedir. Tüm bu unsurlar dikkate alındığında, yapılan burun dolgusu işlemi 6 ile 12 ay arasında değişen bir kalıcılık süresine sahiptir. Yapımı sadece 15 dakika süren ameliyatsız burun dolgusu, yaklaşık 2 sene kadar sürebilmektedir. Fakat zaman ilerledikçe dolgu yavaş yavaş sönmeye başlar. İstenirse dolgu kalıcılığını yitirdikten sonra, tekrar burun dolgusu işlemi uygulanabilir. Bu şekilde uzun bir zaman burun dolgusu ile birtakım deformasyonlar engellenmiş olur.

Burun Dolgusunun Herhangi Bir Yan Etkisi Var Mıdır?

Burun dolgusunda belirli ve bilinen bir yan etki yoktur. Yüz dolgu işleminde nasıl bir yan etki oluşuyor ise, burun estetiğinde de aynı yan etkiler bazen oluşabilmektedir. Bazı kişilerde alerjik reaksiyon ya da burun kanaması gibi geçici yan etkiler görülebilmektedir. Ama en önemli nokta, kesinlikle burun dolgusu işleminde uzman hekimlere başvurulmalı ve burun anatomisine hâkim kişiler tarafından dolgu işlemi uygulanmalıdır.