Bitki Çayı Faydaları

Sağlık açısından faydalarının saymakla bitmeyeceği bitki çayı farklı çeşitlerde kullanılmaktadır. Basit içeceklerdir. Genellikle doğallığının bozulmaması açısından, bal, tarçın gibi doğal tatlandırıcılarla tüketilmektedir. Enfeksiyonel rahatsızlıklara ve boğaz ağrısına iyi gelmektedir. Lohusalık döneminde anne sütünü artırmaktadır.

Gaz, şişkinlik gibi sorunları çözmektedir. Sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Bazı hastalık durumunda vücuda magnezyum, fosfor, kalsiyum, demir, çinko ve mineraller açısından destek sağlamaktadır. Ödem atıcı ve bağırsak düzenleyici etkileri bulunmaktadır. Zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Bitki Çayı Çeşitleri

Bitki çayları dengeli bir şekilde tüketilmelidir. Ihlamur çayı tansiyona ve kalp çarpıntısına iyi gelmektedir. Nane çayı karın ağrısına ve mide bulantısına iyi gelmektedir. Rezene çayı bağırsak problemlerine iyi gelmektedir. Adaçayı zinde ve dinç kalmak için etkilidir. Zencefil çayı soğuk algınlığına iyi gelmektedir.

Papatya çayının anti depresan etkisi bulunmaktadır. Kuşburnu çayının bağışıklık sistemine olan faydaları güçlüdür. Zayıflamak için kullanılan bitki çayları vardır. Bazıları karıştırılarak tüketilebilir. Hazırlanması için birkaç dakika suda kaynatmak ve tatlandırıcı eklemek yeterli olacaktır. Bitki çayı çeşitlerine göz atmak için https://www.arifoglu.com/bitki-cayi sitesine göz atabilirsiniz.