Doğal Mut Zeytinyağı

Geçtiğimiz hafta Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hileli ürünler listesini duyurdu! Listede Karaman’da bazı firmaların sahte zeytinyağı sattıkları da ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine zeytinyağı konusunu mercek altına alıp en kaliteli ve doğal zeytinyağının nasıl olacağını haber konusu yapmaya karar verdik. Bölgemizde zeytin ve zeytinyağı denilince hem üretim yöntemleri hem de doğal ürünleri ile Aydoğanlar firması ön plana çıkıyor.

Karamanlıların Mut’tan geçerken mutlaka uğradıkları Aydoğanlar Zeytin ve zeytinyağı firması kendini geliştirmeye devam ediyor. Otuz yıla yakın bir süredir faaliyet gösteren Mut’un en eski firmalarından Aydoğanlar Zeytinyağı firması, meşhur doğal Mut Zeytinyağı‘nı tecrübeleriyle birlikte internet ortamına taşıdı. Meşhur doğal Mut Zeytinyağı’nın internet üzerinden online satışı e-zeytinyağcım web adresi üzerinden yapılıyor.

Değerli müşterilerine daha hızlı ve güzel bir hizmet sunmak amacıyla e-zeytinyagcım.com web sitesini kuran Aydoğanlar firması, erken hasat zeytinyağı, soğuk sıkım zeytinyağı, sızma zeytinyağı, natürel zeytinyağı ve çeşnili zeytinyağı gruplarında meşhur ürünlerini kategorilendirdi. Böylelikle müşterilerinin aradığı her türden ürünü kolaylıkla sunmuş oldu.

EN İYİ ZEYTİNYAĞI MUT ZEYTİNYAĞIDIR

Hedeflerinin Mut Zeytinyağı’nın kalitesini ve lezzetini tüm dünyaya duyurmak olduğunu dile getiren Firma sahibi Halil Aydoğan, “Hikâyemiz, 1993 yılında Mersin’in Mut ilçesinde bir zeytin bahçesinde, doğaya yakın olma ve sağlıklı yaşam arayışlarımızla başladı. Aydoğanlar olarak, gerek zeytin yetiştiriciliğinde, gerek zeytin ve zeytinyağı üretiminde en doğru ve sağlıklı yöntemleri uygulayarak doğal kalmayı hedefledik.

Ülkemizde rakım ve nem oranına bakıldığında aroması ve kelitesi en güzel zeytin Mut ilçemizde yetişir. Bölgemizde yetişen zeytini en doğru şekilde işleyerek doğal, lezzetli ve sağlığa faydası en yüksek kalitede zeytinyağını üretmek bizim tutkumuz.” dedi.

ZEYTİNYAĞI FAYDALARI

Zeytinyağının mucize bir şifa kaynağı olduğunu vurgulayan Halil Aydoğan, “Uzun yıllardır birçok derde deva olduğu bilinen doğal zeytinyağını en çok yetiştiren ve tüketen Akdeniz kökenli insanlar, kalp ve damar hastalıklarında dünya üzerinde en düşük ölüm oranına sahip insanlardır. Durum bu şekilde olunca zeytinyağı sofralardan eksik olmuyor.” dedi.

Zeytinyağının sağlığa yararları arasında kolon ve meme kanseri, diyabet, kalp problemleri, artrit ve yüksek kolesterol tedavisi sayılabilir. Ayrıca kilo kaybına yardımcı olur, metabolizmayı iyileştirir, sindirimi ve yaşlanmayı önler. Birçok mutfak preparatları için temel bir maddedir ve aynı zamanda çeşitli tıbbi amaçlara hizmet eder.

Tekli doymamış yağlar bakımından zengin olduğundan kanımızdaki kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Sızma zeytinyağı çeşidi, en yüksek seviyede antioksidan polifenoller ve oleik asit içerir. Bu nedenle diğer bitkisel yağlara kıyasla daha sağlıklı bir seçenektir.

Bununla birlikte, aynı zamanda birçok kalori içerir, bu yüzden en iyi sağlık sonuçları için makul miktarlarda kullanılmalıdır. Uzmanlar kalp hastalığı riskini azaltmak için her gün 2 yemek kaşığı önerir.

ERKEN HASAT SIZMA ZEYTİNYAĞI NEDİR?

Erken hasat sızma zeytinyağı, ekim – kasım aylarında toplanan henüz yeşil haldeki asit ve oksidasyon oranı düşük zeytinlerden üretilir. Olgun hasat zeytinine göre daha az ama daha kaliteli yağ elde edilir. Tadı meyvemsi, aroması baskın ve kokusu tazedir. Bolca klorofil içerdiği için daha uzun süre dayanır. Antioksidan özelliği en üst seviyededir. Erken hasat zeytinyağını sabah kahvaltılarında, salatalarda, tatlılarda ve her türlü soğuk yemekte kullanabilirsiniz. İnsan sağlığına faydalı bileşenler içerdiği ve sindirim sistemini rahatlattığı için için sabahları ve akşamları ilaç niyetine birer yemek kaşığı içebilirsiniz. Erken hasat soğuk sıkım sızma zeytin yağını e-zeytinyağcım.com adresinden satın alabilirsiniz.

ZEYTİN İTFAİYEDİR ZEYTİNYAĞI İTFAİYENİN SUYU

Mut’ta sekizincisi düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği’ne katılan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, erkeklerde göbeklenmenin vücuttaki yangının göstergesi olduğunu söyledi.

Karatay, “Türk beylerini görüyoruz, biraz göbekleri şişmiş. Bu vücutta bir yangının bir alevlenmenin olduğunun göstergesidir. ‘Ben sağlıklıyım’ demeyin eğer göbeğinizde biraz şişlik varsa beyefendiler, bu alevlenme buna yangın diyoruz. İşte zeytin ve zeytinyağı bu yangını söndüren, vücudun bütün hücrelerine sağlık bahşeden bir itfaiye, zeytinyağı da itfaiyenin suyu.” ifadelerini kullandı.

ZEYTİN SÜTÜ NEDİR?

Zeytinlerin sıkılması aşamasında soğuk sıkım olarak ya da ilk oluşan yağ olarak nitelendirilebilir. Zeytinlerin parçalanıp hamur haline geldiği zaman yüzeyinde kendiliğinden biriken tamamen doğal besinsel değeri yüksek zeytinyağına zeytin sütü denmektedir. Bu zeytin sütü üretim aşamasında çok az oluştuğu için üretimi fazla değildir ve değerli bir yağdır. Zeytin sütü üretim sırasında herhangi bir ısısal yada mekanik işleme tabi olmadığı için ve aynı zamanda zeytinin ezildiğinde kendiliğinden çıktığı için adeta bir meyve suyu niteliği taşır. Zeytinden gelen eşsiz mucizevi bu yağ anne sütüne en yakın besindir. Az bulunan zeytin sütünü e-zeytinyağcım.com adresinden satın alabilirsiniz.

E-zeytinyagcim.com’da neler var?

Aydoğanlar firmasına ait E-zeytinyagcim.com’da, uzman oldukları zeytinyağının birçok çeşitli halinin yanı sıra, baharatlar, içecekler, kahvaltılık, kozmetik ürünler, kuru gıda, süt ürünleri, turşu, salça, nar ekşisi, şalgam suyu, sirke, zeytin, diğer alt ürünler ve dalından sepete ulaştırılan ürünlerin satışı yapılıyor.

Aydoğanlar zeytinyağı çeşitlerini online sipariş verebilir, dilerseniz iletişim bölümündeki telefon numaralarını arayarak telefonla da sipariş verebilirsiniz.

Aydoğanlar Gıda Tarım Hayvancılık Nakliye Ticaret ve San. Ltd. Şti
Adres: Karşıyaka Mah. Mustafa Kemal Bulvarı No:91/e Mut / Mersin
Web adresi: www.e-zeytinyagcim.com
Telefon: 0 (324) 7741546 – 0 553 542 58 61