20 bin fidan toprakla buluştu

Orman Genel Müdürlüğünün 2015 yılında uygulamaya koyduğu “5000 Köye 5000 Gelir Getirici Orman Projesi” kapsamında, Mut ilçesinde 20 bin fidan toprakla buluştu.

İlçeye bağlı Göcekler Mahallesi’nde atıl durumdaki bozuk orman alanlarının orman köylüsüne gelir sağlaması için çalışma başlatıldı. Bu proje kapsamında 500 dönüm zeytin (delice) sahası aşılanıp, sahaya 20 bin fidan dikildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Göcekler Mahallesi’nin orman çalışmaları yaptıkları alanlardan biri olduğunu söyledi.

Köylülerin de çalışmalarıyla 500 dönüm zeytin sahasının aşılandığını ve sahaya 20 bin fidan dikildiğini bildiren Yılmaz, “Bu fidanlar ormanlarımızın devamlılığını sağlamak açısından önem arz ediyor. Orman Genel Müdürlüğümüzün eylem planlarından biri de 5 bin köye 5 bin orman gelir getirecek fidan türleri dikmektir. Programlarımızdan birini bu bölgede gerçekleştirdik. Muhtarımızın girişimiyle projenin işçiliğini de köylülerimiz yaptı. Köylülerimiz bu sayede geçim kaynağı elde etti.” diye konuştu.

Mut Orman İşletme Müdürü Serdar Kılınç da gelir getirici proje kapsamında yörede doğal olarak yetişen zeytin ağaçlarının aşılandığını ifade etti.

Kılınç, sahaya köylülerin bakması için kura çekimi yaptıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından çekilen kuralar doğrultusunda köylülere sertifikaları dağıtıldı.