Mersin’de Güvenlik Toplantısı: 783 Aranan Şahıs Yakalandı, Trafik Denetimleri Sıkılaştı

Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nda, il genelindeki çalışmalar, alınan tedbirler ve operasyonlar masaya yatırıldı. Mersin’in huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerinin gece gündüz çalıştığı belirtildi.

15-21 Haziran 2026 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan toplam 783 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Trafik denetimleri kapsamında ise 125.081 araç kontrol edildi, 575 araç trafikten menedilirken, 1.240 ticari taksi denetlendi. Ayrıca, ‘Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur Uygulaması’ çerçevesinde 1.200 kişinin kimlik kontrolü yapıldı ve 15 yabancı uyruklu şahıs Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine gönderildi.

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Çalışmaları Yoğunlaştı

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Mersin’in güvenli bir şehir olması için tüm birimlerin koordineli bir şekilde çalıştığı vurgulandı. Suç ve suçlularla mücadelede kararlılık mesajı verilirken, trafik kurallarına uyulmasının önemi de hatırlatıldı. Düzensiz göçle mücadele kapsamında da etkin denetimlerin sürdürüleceği bildirildi.