Mersin’de Güvenlik Toplantısı: 738 Aranan Şahıs Yakalandı
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında, il genelinde güvenlik ve asayiş konularını ele alan önemli bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, yürütülen çalışmalar, alınan tedbirler, suç ve suçlularla mücadele operasyonları ile ilgili diğer hususlar masaya yatırıldı.
Mersin’in huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerinin gece gündüz demeden sürdürdüğü çalışmaların sonuçları değerlendirildi. Bu kapsamda, 16-22 Mart 2026 tarihleri arasında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan toplam 738 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi.
Trafik Denetimleri ve Düzensiz Göçle Mücadele
Toplantıda ayrıca trafik denetimlerine ilişkin de önemli veriler paylaşıldı. Bu denetimler kapsamında 111.277 araç kontrol edilirken, 904 araç trafikten men edildi ve 1.038 ticari taksi denetlendi. Düzensiz göçle mücadele kapsamında ise 1644 kişinin kimlik kontrolü yapıldı ve 1 yabancı uyruklu şahıs, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine gönderildi.