Google’ın yeni reklam şeffaflık merkezi, bir markanın önceki reklamlarını takip edecek

Google, kullanıcıların Arama, Görüntülü Reklam Ağı ve YouTube dahil olmak üzere şirketin tüm platformlarında doğrulanmış reklamcıları ve kampanyalarını aramasına olanak tanıyan yeni bir reklam şeffaflığı merkezini kullanıma sunuyor. Doğrudan bu bağlantıdan ve Reklam Merkezim sayfasından erişilebilen bu yeni şeffaflık merkezi, bir markanın reklamlarını, bu reklamların hangi bölgede gösterildiğini ve en son ne zaman kampanya yürüttüklerini ve formatını aramanıza olanak tanır. . Örneğin, kullanıcılar reklamı beğenebilir veya engelleyebilir ve hatta söz konusu reklamlar tehlikeli ürünler veya uygunsuz içerik gösteriyorsa, Google reklam politikalarını ihlal ettiğini bildirebilir. Merkez bugün kullanıma sunuluyor ve önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak.Google, özellikle geçen yıl, kullanıcıların reklam konuları, markalar ve Arama, YouTube ve Keşfet’te gördükleri son reklamlar hakkındaki bilgileri görmelerine olanak tanıyan Reklam Merkezim merkezini kullanıma sundu. Kullanıcılar, konuları veya markaları kaldırarak veya kişiselleştirilmiş reklamları tamamen kapatarak bu ayarlarda ince ayar yapabilir. Bunun reklam görmeyeceğiniz anlamına gelmediğini unutmamak önemlidir. Sadece tercihlerinize ve arama verilerinize dayalı olmayacaktır.
Google, lansmandan sonra Reklam Merkezim sayfasına yapılan 70 milyon ziyaretin %20’sinin reklam tercihlerini ayarlamak için olduğunu söyledi. Milyarlarca insanın Google platformlarını kullandığı göz önüne alındığında, bu sayı o kadar da etkileyici görünmüyor.
Mountain View merkezli şirket, müşterilerin bilinmeyen markalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmeleri ve Google tarafından doğrulanıp doğrulanmadıklarını kontrol edebilmeleri için bu yeni şeffaflık merkezini kullanıma sunduğunu söyledi.
Görsel Kaynakları: Google
“Daha güvenli, daha güvenilir ve sorumlu bir reklam deneyimi yaratarak kullanıcılarımızı korumaya kararlıyız. Reklam Güvenliği ürün yönetimi direktörü Alejandro Borgia, yaptığı açıklamada, Reklam Şeffaflık Merkezi ile Google’da gördüğünüz reklamlardan asla habersiz değilsiniz.
Google, şirketin platformu aracılığıyla marka reklamcılığı hakkında daha fazla veri sağlamaya çalışıyor.
Geçen Eylül ayında Google, kullanıcılara bir reklamverenin geçmişine erişim sağlamaya başladı. Bir ay sonra teknoloji devi, daha iyi görünürlük için mobil aramada “Reklam” etiketini “Sponsorlu” olarak güncelledi. Ayrıca, etiketi bağlantı adresinin yanında göstermek yerine URL’nin üzerine taşıdı.
Arama devi ayrıca, kötü amaçlı reklamları engellemeye yönelik çabalarını vurgulayan bir Reklam Güvenliği Raporu yayınladı. Şirket, 5,2 milyar reklamı engellediğini veya kaldırdığını, 4,3 milyardan fazla reklamı kısıtladığını ve 6,7 milyon reklamveren hesabını askıya aldığını söyledi.
Google, geçen yıl mali hizmet sertifikasyon programını İngiltere, Avustralya ve Singapur da dahil olmak üzere 11 ülkeye genişlettiğini kaydetti. Mali dolandırıcılığı durdurmayı amaçlayan bu proje, reklamverenlerin ürün ve hizmetlerini tanıtmak için yerel makamlardan izin aldıklarını göstermelerini gerektiriyor. Google, geçen yıl tüketicileri korumak için reklamla ilgili 29 politikayı güncellediğinden veya uygulamaya koyduğundan bahsetmiştir.
Şirketin en büyük gelir kaynağı olan reklam işi ABD’de incelemeyle karşı karşıya Ocak ayında Adalet Bakanlığı Google’ı reklam pazarındaki tekelci konumunu kötüye kullanmakla suçladı. New York ve California da dahil olmak üzere sekiz eyalet, “Google’ın rekabete aykırı planını durdurmayı, Google’ın pazardaki tekelci hakimiyetini gevşetmeyi ve rekabeti dijital reklamcılıkta yeniden canlandırmayı” amaçlayan bir şikayette DoJ’ye katıldı. Bu haftanın başlarında, Google’ın ana şirketi Alphabet, federal bir yargıçtan davayı düşürmesini istedi.