Etten değil ottan sucuk yapıyorlar

Bazı marketlerde yapılan denetimlerde, sucukların et yerine ot kullanılarak üretildiği ortaya çıktı.Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği (GLADER) Başkan Yardımcısı Selman Bahadır Orhan, bu hileli sucukların tespit edildiğini belirtti. Denetçiler, hayvansal hücre kullanılmadan yalnızca ot ile üretilmiş sucukları tespit etti.
Orhan, sucukların üzerindeki etiketin okunmasının önemine vurgu yaparak, tüketicilerin kendi denetimlerini yapmaları gerektiğini ifade etti. GLADER, İstanbul’un 39 ilçesinden toplanan sucukları laboratuvar ortamında inceledi ve bu çalışmalar sonucunda hayvansal hücresi olmayan sucukların üretildiği tespit edildi. Orhan, sucukların içerisine katılan bitkisel proteinlerin diğer sanayi tuzları ile kamufle edildiğini belirtirken, bu hilelerin yakalanmasının zor olduğunu söyledi.
Ürünlerin içeriğini iyi okuyun.
Et yerine ot yedirilen ürünlerin sağlık açısından riskleri de var. Tüketicilerin bu konuda daha bilinçli olması gerekiyor. Son olarak GLADER Başkan Yardımcısı Selman Bahadır Orhan, tüketicilere uyarıda bulunarak, “Tüketicilerimiz, gıda ürünlerinin üzerindeki etiketleri çok iyi okumalıdır. İçeriklerine dikkat etmelidir. Et yerine ot yedirilen ürünlerin sağlık açısından riskleri olabilir. Dolayısıyla tüketicilerimiz, gıda konusunda daha bilinçli olmalıdır” dedi.