Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Okulları Tatil Etti!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamaları kapsamında, Cumhuriyet Bayramı coşkusu tüm yurtta geniş bir şekilde yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ekim Pazartesi günü için önemli bir karar açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruyla, okulların tatil edilmesi müjdesi verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaşan Türk milletine teşekkür ederek, “Cumhuriyet Bayramımızı Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır bir coşkuyla kutladık. Bu coşkuyu paylaşan milletime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
OKULLAR BİR GÜN TATİLDaha sonra açıklamasına devam eden Erdoğan, “Bu vesileyle, 30 Ekim Pazartesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizin 1 günlüğüne tatil edilmesi kararı aldığımızı bildirmek isterim.” dedi. Bu kararın, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu tüm öğrencilerin aileleriyle birlikte doya doya yaşayabilmesi için alındığı vurgulandı.
Tatil kararı, öğrencilerin bayramın keyfini çıkarmalarına olanak tanırken, aynı zamanda ülkenin Cumhuriyet kutlamalarına duyulan coşkunun bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Okulların bir günlüğüne tatil edilmesi, Cumhuriyet Bayramı’nın tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandığı bu özel yılın anlamına bir katkı olarak değerlendiriliyor.