BAKAN ELVAN: “VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Mersin’e gelişinde söz verdiği 33 göletten 10’unun proje yapım ihalesinin 30 Mayıs 2016 tarihinde yapıldığını, 7’sinin göletin ihalesinin de 9 Haziran 2016’da yapılacağını açıkladı.

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın seçim döneminde söz verdiği gölet ve sulama projelerinin çalışmalarının hızla sürdüğü bildirildi. AK Parti Mersin İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, seçim döneminde sulama problemlerini çözme sözü veren Bakan Elvan’ın, süreci yakından takip ettiği belirtildi.

Elvan’ın, Nisan ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Mersin’i ziyaret ettiği anımsatılan açıklamada, Elvan’ın bu ziyaret esnasında Mersin için Eroğlu’ndan 33 gölet ve sulama projesi sözü aldığı kaydedildi. Bu kapsamda sürecin hızlandığı ifade edilen açıklamada, 30 Mayıs’ta Mut ilçesi sınırlarında bulunan 10 gölet ve sulama projesi için proje yapım ihalesine çıkıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Mut’ta Aydınoğlu, Esençay, Geçimli, Gençali, Gökçetaş, Işıklar, Kayaönü, Çatalharman, Kurtuluş ve Bağcağız gölet ve sulama projeleri için proje yapım ihalesi 30 Mayıs’ta yapıldı. İhale süreci tamamlandıktan sonra her 15 günde bir gölet projesi hazırlanmış olacak. Mersin genelinde de 7 göletin daha proje yapım ihalesine çıkılacak. Erdemli Evdilek, Çamlıyayla Fakılar, Mezitli Takanlı, Toroslar Yavca, Toroslar Darlık, Silifke Evkaf Çiftliği ve Tarsus Çavuşlu göletlerinin proje yapım ihalesi 9 Haziran’da gerçekleştirilecek” denildi.
“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Bakan Elvan ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, sulama problemini Mersin’in gündeminden çıkarmak için çalışmalara hız verildiğini belirtti. Elvan, “Mersinli hemşehrilerim müsterih olsun. Verdiğimiz sözlerin hiçbiri yerde kalmayacak. Hepsini tek tek takip ediyoruz ve bunları bir bir gerçekleştireceğiz” dedi.
Mersin’de şu anda 12 adet barajın inşaat çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Elvan, Mut Barajı, Gülnar Barajı, Sipahili-Kayraktepe Barajı, Mezitli Değirmençay (Erçel) Barajı ve Erdemli Çiftepınar Barajı’nın da planlama ve proje aşamasında olduğunu dile getirdi. Anamur Demirören, Erdemli Kargıcak, Gülnar Çukurasma, Gülnar Üçoluk, Mut Bozdoğan, Mut Kadıkızı, Erdemli Mühlü, Silifke İmambekirli ve Bozyazı Gözce göletlerinde plan ve proje çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Elvan, 4 adet küçük sulama göleti için de proje yapımına hemen başlandığını kaydetti.

Elvan, daha önce Mersin İl Özel İdaresi’nce yapımına başlanmış, ancak İl Özel İdaresi’nin kaldırılması nedeniyle inşaatı yarım kalmış olan Erdemli Esenpınar, Karacaoğlan ve Akpınar göletleri ile Toroslar Akpınar, Çamlıyayla Körmenlik ve Mut Çaltılı göletlerinin de eksik kalan kısımları için çalışmalara başlandığını bildirdi.