Telefonlar Kredi Kartına Kaç Taksit 2022

2022 senesinde telefonlara yapılabilecek taksit sayısı belirlenmiş durumda. İhtiyaç doğrultusunda bütçenin büyük bir kısmı akıllı telefonlara ayrıldığı artık günümüzün bir gerçeğidir. Yerli yabancı pek çok üretici senede yüzlerce yeni model telefonu alıcılara sunuluyor.

Genellikle çıkarmış oldukları gelişmiş modellerinin beraberinde daha uygun fiyatlı modellerle her bütçeden vatandaşa hitap ediyor. Herhangi bir cihazı satın almadan evvelinde sorulan soru genellikle telefonların taksit sayısını ne kadar olduğudur.

Bu konuda Bankacılık Denetleme Üst Kurulu yeni önlemler alarak tüketiciye bu konuda bazı avantajlar sağlamasında yenilikler yaptı. Burada amaç uygun ödeme koşullarında taksitli olarak istenilen cep telefonuna bütçeleri zorlamadan ulaşıla bilinmesidir.

Telefon Taksitleri Kaç Ay Fiyat Sınırlaması Var Mıdır?

Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurulu daha evvelki vermiş olduğu karar da 3500 TL ve üzeri fiyatı bulunan cep telefonları için kullandırılan kredilerde telefon taksit sayısını 6 aydan 3 aya düşürmüştür. Fiyat oranı 3500 TL altı olan cep telefonları için ise telefon taksit sayısını 12 ay olacak şekilde belirlenmişti.

Yapılmış olan yeni düzenlemeye bakılır ise cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde göz önüne alınan 3500 TL tutarını 5000 TL yükseltilmesine karar verildi.

Aynı zamanda; vade sınırının ise fiyatı 5 bin TL ve altında olan cep telefonları için 12 ay, fiyat 5000 TL’nin üzerinde olan cep telefonları için, 3 ay olarak ödenmesinde karar verildi.

Cep Telefonu Kredileri

Mobil cihaz alımlarında size lazım olan paranın karşılanması için bankalar gideceğiniz ilk yerdir. Bazı bankaların anlaşmalı olduğu mağazalar ile kredi ile cep telefonu satışı gerçekleştiriyor. Size sunulan ödeme planları doğrultusunda ödeyebileceğiniz rakamlar üzerinden telefonları taksit ile satın alabiliyorsunuz.

Maksimum alacağınız telefonun satış rakamı doğrultusunda 12 aya kadar taksit yaptırabiliyor ve cep telefonlarını satın alabiliyorsunuz. Her banka ve kredi kurumunun uyguladığı vade farkı ve faiz oranı da bu bağlamda farklılık gösterebiliyor.

Bu kredi başvurusu ve banka yolu ile yapabileceğiniz gibi mağazadan da yapmanız mümkündür. Sizlerde konuda bütün kolaylıkları sağlayacak olan Tasarruf Vakti firmasından kaliteli hizmet alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.tasarrufvakti.com/