Kredi Başvurusu Yapmak Kredi Notu Düşürür Mü?

Bir tüketici kredi talebinde bulunduğunda, o kredinin değeri bu talepten etkilenir. Başvurunun onaylanması veya reddedilmesi durumunda bu durum değişmez. Burada tüketici kredisi talebi çok önemlidir. Pozitif bir sayı borçtaysa, borç tükenene kadar kredi notu düşürülür. Bir kredi başvurusu reddedildiğinde, kredi raporlama yazılımı, bankanın kredi vermeyi reddetmesine atıfta bulunarak kredi notunu düşürür. Kaç kredinin reddedileceği sorusu kkb puanına bağlıdır ve net olarak cevaplanamaz.

Bu nedenle tüketicilerin bu aşamada dikkatli olmaları gerekmektedir. Bunun için tüketicilerin kredi başvurusunda bulunmadan önce kredi bilitelerini doğrulamaları gerekir. Bir tüketicinin kredi notunun düşük olması, tüketicinin uygun bir kredi notuna sahip olmadığını gösterir. Kredi notu düşük olan tüketicilerin kredi talepleri genellikle onaylanmaz.

Kredi Başvurum Reddedilirse Kredi Puanım Düşer Mi?

Kredi başvurusu reddedilirse kaç puan düşüleceğini bilmeyen kişiler ilerideki kredi ürün başvurularından etkilenecektir. Tüketici kredisi başvurusunun kabul edilmesi durumunda tüketici yeni borca ​​maruz kalacaktır. Bu da tüketicilerin borçlu olma riskini artırıyor.

Bütün bunlar tüketicinin kredi notunu düşürür. Ancak müşteri istikrarlı ve sorunsuz bir şekilde geri ödemeye devam ettiği için kredi notu kademeli olarak yükselir ve tersine müşteri krediyi reddettiğinde kredi notu düşer. Sonuç olarak, sık kredi başvuruları kişinin kredi itibarını ciddi şekilde zedeleyebilir.

Kredi başvurusunda bulunmanın kredi notunuzu düşürüp düşürmediğini merak ediyorsanız, durum kesinlikle budur. Reddedilen bir başvuru, bankanın size olan güvenini önemli ölçüde azaltacaktır. Kredi kaybının ne kadar kötü olduğunu tam olarak bilmiyoruz ama genel olarak bir kredi başvurusu reddedilirse kredi puanınız 50 puan düşecektir.

Müşterilerin kredi başvurusu yaparken bütçelerine dikkat etmeleri ve cüzdanları boyunca faizli ve taksitli kredi başvurusunda bulunmaları avantajlıdır. Sonuç olarak, kredilerini kolayca geri ödeyebilir ve düzenli ödeme yapabilirler. Bu kredi notunuzu yükseltecektir.

Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

Bir bankadan notunuzu bulmanın iki yolu vardır. Eğer bir banka şubesinde notunuzu öğrenmek istiyorsanız, bunu şubeden isteyebilir veya kredi başvurusunda bulunduğunuzda öğrenebilirsiniz. Bunu şubeye gitmeden yapmak isterseniz internet bankacılığını kullanabilirsiniz. Faizsiz kredi firmasından destek alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.faizsizkredi.com.tr/