Karaman’ın tek organik gübre tesisi Bigempark’ta ilk ihracat heyecanı

Karaman’da ilk ve tek hayvansal, bitkisel ve mikrobiyal organik gübre ve toprak zenginleştirici üretim tesisi olan Bigempark ilk ihracatını gerçekleştirdi. 

Karaman’da ilk ve tek hayvansal, bitkisel ve mikrobiyal organik gübre ve toprak zenginleştirici üretim tesisi olan Bigempark ilk ihracatını Libya’nın Bingazi şehrine gerçekleştirdi.

İki mühendis kardeş olan Orhun Kaan Orman ve Oğuzhan Berk Orman’ın ortak girişimleri ile geçtiğimiz yıl temmuz ayında faaliyetlerine başlayan Bigempark Organik Gübre Tesisi, yıllık 869 ton üretim yaparak ilk ihracat tırını Libya’nın Bingazi şehrine gönderdi.

Orhun Kaan Orman ve Oğuzhan Berk Orman tarafından kimyasal gübrelerin tek yönlü ve bilinçsiz kullanımının sonuçlarına çözüm olması için 2020 yılında kurulan Bigempark Mühendislik İthalat İhracat Sanayi ve Tic. LTD. ŞTİ., Türkiye’de tarıma yeni soluk getiriyor. Şirket, tarım topraklarında kimyasal kirliğinin önüne geçerek, yüksek verim ve sağlıklı bir çevre hedefiyle organik gübre ve toprak zenginleştirici ürünleri çifçilerin kullanımına sunuyor.

Karaman’dan Dünya’ya

Mühendis kardeşler Orhun Kaan Orman ve Oğuzhan Berk Orman, Bigempark hakkında ve gerçekleştirdikleri ilk ihracat ile ilgili olarak Karamandan.com’a şu açıklamalarda bulundu: “Bigempark Organik Gübre Tesisi’nde üretimini gerçekleştirdiğimiz 5 farklı ürünle tüm Türkiye ve dünyaya hizmet veriyoruz. 32 adet bayimiz bulunmaktadır.  4 çeşit sıvı gübremiz ve bir çeşit katı gübremiz mevcut.Bunlar sıvı gübrede hayvansal, bitkisel, mikrobiyal aminoasitler ve sıvı asidik kükürt; katı gübrede ise granül formda 2-4 milimetre arasında katı organik mineral katı gübresidir.

Ayrıca Türkiye’de tek tescilli ve bakanlık onaylı sıvı tavuk gübresini de biz üretmekteyiz. Bugün ayrı bir heyecanımız var. Üretimini yapmış olduğumuz  Biopark Bitkisel Aminoasit ürününden bir konteyner Libya’ya göndererek ilk ihracatımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Allah izin verirse farklı ülkelere de ihraçlarımızı yaparak Karaman’ın adını tüm dünyaya duyuracağız.

Karamanlı Üreticiye Fabrika Satış Fiyatı

Karamana bayilik vermediklerini söyleyen kardeşler, Karamanlı üreticilerin Bigempark Organik Gübre Tesisi’ni ziyaret ederek buradan fabrika satış fiyatı üzerinden ürünlerini temin edebileceklerini belirtti.

Bitkiye Değil, Toprağa Odaklanma Zamanı: Bigempark Organik Gübre

Ürün kalitesi ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefleyen Bigempark’ın organik gübreleri, yüksek teknoloji kullanımı ile mümkün olan en yüksek verim ve kaliteyi sağlıyor. Bunun sonucunda ise talep artışı kaçınılmaz oluyor. Yani, AR-GE çalışmaları, geleceğin teknolojisi ve geçmişin tecrübesi birleşerek, Türk tarımına her geçen gün daha fazla hizmet etmektedir.

Bigempark Organik Gübrelerin özellikleri şunlardır:

  • Bitkisel ve Hayvansal Aminoasitler, humatlar, fulvikasitler, vitaminler, mikro ve makro elementler, bakteriler ve enzimler içerir.
  • Toprağın tarıma elverişliliğini ve su tutma kapasitesini artırır.
  • Topraktaki alımı ve çözünmesi zor iz elementleri bitki kökü için alımını kolaylaştırır.
  • Tarımda ürün artışına yardımcı olur.
  • Azot, fosfor, çinko ve kükürt başta olmak üzere birçok besin maddesinin yararlılığını arttırarak bitkilerin ve toprak canlılarının gelişimini hızlandırır.

BİGEMPARK ORGANİK GÜBRE

Adres: İbrahim Fakı Mevkii, 14.sk No:2, D:1, 70100 Merkez/Karaman

Telefon: 0545 927 88 24

Mail: bigempark@gmail.com