İkinci El Mobilya Nasıl Satılır? Letgo İle Eşya Satmak

İkinci el herhangi bir şeyi elden çıkarmak için pek çok platform yer alır. Platform haricinde antika çarşılar ve antika dükkânları da bu konuda büyük yardımcı olabiliyor.

İkinci el mobilya satabileceğiniz pek çok yer mevcuttur bütün bunlara eskiciler antikacılarda dâhil olabilir.

Letgo İle Eşya Satmak

Günümüzde kullanılan en aktif ikinci el eşya platformları mevcuttur. Bu platform üzerinden sadece mobilya haricinde pek çok ürünün satışı gerçekleştiriliyor. İlk olarak satmak istediğiniz ürünün fotoğrafını çekmeniz gerekiyor. Mobil fotoğrafı her açıdan çektikten sonra uygulamaya yükleyip bu aşamadan sonra ürün ayrıntıları hakkında detaylı bilgi ilave etmelisiniz.

Bu ayrıntılar ürünün rengi ne kadar kullanıldı kaç yıllık olduğu masrafı bulunup bulunmadığı ve herhangi bir hasarının olup olmadığıdır. İkinci el mobilyanızı almak talebinde bulunan kişiler sizinle iletişime geçecektir. Daha sonrasında kargo olayını alacak kişi ile kesinleştirmeniz gerekir. Satmış olduğunuz eşya bir başına taşınılacak kadar küçük olmadığı için kesinlikle kargodan destek alınması gerekir.

Satış platformunun kullanıcı koruması bulunmaz. Alıcı kişi ile yüz yüze görüşüp alışverişinizi tamamlamanız gerekir. Satış platformu sadece aracı kuruluş olarak görev yapar.

İkinci El Mobilya Satmak İçin Yapılması Gerekenler

İnternet uygulamaları ya da satış siteleri ile uğraşmak istemiyorsanız antika dükkânları veya eskicilere ikinci el mobilyanızı satılması için bırakabilirsiniz. Eskiciler mobilyayı satın alıp yeniden satacağı için düşük miktarda fiyat önerirler. Çoğunlukla mobilyanın kalitesine göre fiyat belirlenir ve bazen eskiciler bile eski mobilyayı almayı reddeder. Bunun sebebi taşıması zor olduğu için hem de mobilya malzemesi satabileceği bir malzemeden olmadığı için eskiciler mobilyayı satın almayabiliyor.

Antikacılar ise çok eski mobilyaları alabilir. Eğer mobilyanın antika değeri bulunuyorsa bu dükkânlara yüksek fiyatlar karşılığında mobilyanızı elden çıkarabilirsiniz. Satmış olduğunuz mobilyanız yeni sayılabilecek kadar modernliği bulunuyorsa ikinci el eşya alanlara rahatlıkla satabilirsiniz. Bu dükkânlar eskiciler gibi düşük oran önermezler.

Eşyanızı sizden alıp başka bir kişiye satmaları gereklidir. İkinci el eşya satan dükkânlar genellikle temiz ürünleri almayı tercih ederler hasarda ürünleri satmakta zorlandıklarını için almak istemezler. İkinci i el eşyaya ihtiyacınız var ise Uzman Evim firmasından hizmet alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.uzmanevim.com/