2022 Odeabank Çalışma Saatleri

11 ülkede faaliyet göstermekte ve bankacılığın her alanında hizmet vermektedir. Bireysel, kurumsal, kurumsal, özel ve yatırım bankacılığı alanlarında hizmet veren bankalar aynı zamanda geniş bir müşteri ağına sahiptir. Odeabank’ın çalışma saatleri ile ilgili detaylar için içeriği kontrol ederek bu saatler arasında dilediğiniz şubeden hizmet alabilirsiniz. Yurt genelinde 47 şubesi ile sayısız ürün ve hizmet sunan banka, stratejisiyle bu alanda öncü olmuştur.

Kurumsallık, müşteri odaklı yaklaşım ve teknik altyapı kullanarak bu konuda uzman kişilerden destek almak için Odeabank çalışma saatleri, mesai saatleri, hafta sonu çalışma saatleri ve öğle tatillerini sitemizden dikkatlice okuyunuz. Banka şubesinden finansal işlemler yaparken bankanın çalışma saatlerine uymanız gerekmektedir.

  • Sabah Açılış Saati: 00 – 12.30
  • Akşam Kapanış Saati: 30 – 17.00
  • Cumartesi – Pazar: Kapalı

Odeabank Nasıl Bir Banka?

Audi’nin yüzde yüz iştiraki ve Türkiye’nin Lübnan merkezli bankası Audi’nin yüzde yüz iştiraki olan Odeabank, 2012 yılında Türkiye’de faaliyete başladı ve sadece üç yıl içinde bir Türk özel bankasında mevduatta 8. toplam aktifte 9. Sırada yer aldı.

Neden Odeabank?

Ekip bazlı ilişki yönetimi; şubede portföy yönetimi ilişki yöneticisi, uzun yıllara dayanan bankacılık deneyimine ve ileri düzeyde bilgi birikimine sahip şube müdürleri ve müşteri temsilcilerinden oluşur. Merkezde, finans ekibi, yatırım stratejistleri, yatırım ve sigorta ürün yöneticileri, bu ekibi tamamlamak ve müşterilerimizin tüm varlık yönetimi ihtiyaçlarını tam olarak karşılamak için birlikte çalışır.

Zengin yatırım ürünleri portföyü; özel mevduat ürünleri ve temel yatırım ürünlerinin yanı sıra, müşterilerimize risk iştahına uygun her türlü piyasa ve yatırım ortaklığı piyasaları sunuyor. Ayrıca, çeşitli opsiyonlar ve vadeli ürünler ve dolayısıyla yeni türev ürünler üreterek değişen pazarları karşılamak için ürün portföyümüze dinamizm katmaya devam ediyor.

Müşteri tavsiyesi ve portföy yönetimi; müşterilerin varlık yönetiminden beklediği en önemli şey, maksimum pazar ve yatırım ürünü araştırma ve tavsiyesinin desteklenmesidir.

Ödül ve ayrıcalıklar; müşterilere sadece finansal konularda değil, bankacılık dışı konularda da farklı bir hizmet sunulmalıdır. Örnek olarak, müşterilerin havaalanında alacakları özel karşılama hizmetlerinden, konser/sinema/spor biletlerinde sıra dışı indirimler gibi birçok ayrıcalığı müşterilere verilir.

Katılımlı varlık yönetimi; yıllar boyunca varlıklarını koruyup genişleterek belirli seviyelere çıkarmayı becermiş müşterilerimizin birçoğu, belki de bankacılarından ve yatırım danışmanlarından daha fazla tecrübeli ve bilgililerdir. Odeabank ile bir evim olsa firmasından gerekli destekleri sağlayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.birevimolsa.net/