KARAMAN’DA BİR İLK: AKŞAM LİSESİ AÇILIYOR!

KARAMAN’A AKŞAM LİSESİNİ KİM KURUYOR, AKŞAM LİSESİ NEDİR? AÇIK ÖĞRETİMDEN FARKI NEDİR? KİMLER KATILABİLİR? İŞTE TÜM BU SORULARIN YANITLARI BU HABERDE.

Karaman’nın seçkin eğitim kurumlarından biri olan Tekin Koleji tarafından kurulan Karaman Akşam Lisesi Eylül ayında eğitime başlayacak.

ERKAN KAYIT AVANTAJLARINI KAÇIRMAYIN

Kayıtların başladığı öğrenilen akşam lisesinde erken kayıt avantajlarından faydalanmak isteyenler kayıtlarını Tekin Eğitim Kururmlarından yapılabileceklerdir. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başlayacak olan Akşam Lİsesi ile ilgili merak edilenleri okul yetkililerine sorduk. İşte aldığımız cevaplar;

Akşam Lisesi Nedir
Tamamı kurucular tarafından kurulan okuldur.En büyük avantajları kontenjandır. Ancak devlet okullarına göre ücretlidir. Ücretler yıllık veya aylık olarak tahsil edilmektedir. Yine YAŞ sınırlandırması bulunmamaktadır.

Akşam Liselerine Kimler Kayıt Olabilir ?
* Ortaokul mezunları.
* Lise eğitimine başlayamamış olanlar.
* Lise eğitimini yarıda bırakmış olanlar.
* Lise okuma hakkı süresini doldurmuş olanlar.
* Lise son sınıfta beklemeli olanlar.
* Açık Öğretim Lisesi’nden ayrılanlar.
* Akşam Liselerine Kimler Kayıt Olabilir ?(0-47 kredililer Lise 1’e, 48-95 kredililer Lise 2’ye, 96-144 kredililer ise Lise 3’e, 144 ve üzeri kredisi olanlar Lise-4’e kayıt edilirler)
* Meslek liseleri 1. sınıftan ayrılanlar veya 2. sınıfa geçenler okulumuza kayıt yaptırabilirler.
*Lisede üst üste 2 yıl sınıfta kalanlar

İŞRE DİĞER SIKÇA SORULAN SORULAR;

1) Özel Akşam Liseleri’nde yaş sınırlaması var mı?
Özel akşam liselerinde yaş sınırlaması yoktur. Kayıt şartlarını taşıyan her yaştaki kişi kayıt yaptırabilir.

2.) Neden lise mezunu olmalıyım?
Lise diplomasına sahip olabilmek birçok anlam ifade etmektedir. Bugün gerek devlet kurumlarında gerekse özel kurumlarda lise diplomasına sahip olmayanlara iş imkanı tanınmamaktadır. Serbest olarak herhangi bir işyeri de açamayacaklardır. Ayrıca lise diplomasına sahip olmakla ülkemizdeki ve yurtdışındaki üniversitelere girebilmek için büyük bir fırsat yakalamış olacaksınız.

3) Neden Akşam Lisesi?
Diploma ve kazanılan haklar açısından gündüz öğrenim veren liselerden hiçbir farkı bulunmayan akşam liselerinin en önemli özelliği derslerin çalışma saati bitiminde başlamasıdır. Akşam Liseleri, herhangi bir nedenden dolayı lise eğitimini tamamlayamamış herkese lise mezuniyeti imkanı sağlıyor. Sınıf mevcutları diğer liseler kadar yoğun olmadığından öğrencilerin öğretmenlerden yararlanma olanağı daha fazla olması bakımından öğrencilerin üniversiteye girme şansları daha fazladır.

4) Akşam Lisesi ile Açık Öğretim Lisesi arasında ki fark nedir?
Açık öğretim lisesinde öğrenci kendi çaba ve gayreti ile sınavlara hazırlanmaktadır. Akşam lisesinde ise yüz yüze eğitim yapılmaktadır. Öğrenci anlayamadığı konuyu hocasına tekrar tekrar sorma imkanına sahip olduğu için daha rahat öğrenmiş olur. Akşam lisesinde sınıf geçme esası vardır. Bazı dersleriniz zayıf olsa da sınıfınızı geçtiğiniz zaman, başarısız olunan derslerden de muaf olmuş olursunuz.

5) Açık Öğretim Lisesi’nden Özel Akşam Liseleri’ne geçiş hakkında bilgi verir misiniz?
Açık öğretim lisesinden tasdiknamesini alanlar kayıt dönemlerinde kredilerinin karşılığı olan sınıflara kayıtlarını yaptırabilirler. Açık öğretim lisesi öğrencileri için kayıt zamanı okullar kapandıktan yani haziran ayı sonu gibi başlar okullar açılınca biter. Dönem içerisinde kayıt yapılmaz.

6) Gündüz öğrenim yapan bir orta öğretim kurumundan ayrıldım. Akşam Lisesi’nden hangi sınıfta devam edebilirim?
Ayrıldığımız kurum tarafından düzenlenen tasdiknamenizde belirtilen sınıfa kaydınız yapılır.

7) 1999 yılı lise 1. sınıf terk öğrencisiyim. 3 yıllık sistemde mi yoksa 4 yıllık sistemde mi öğrenci olurum?
2004-2005 öğretim yılı itibari ile 9. sınıf seviyesinde olan tüm öğrenciler 4 yıllık sisteme tabidirler.

Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi’nde eğitim tamamen 4 yıla çıkarılmıştır. Dolayısıyla eskiden Açık Lise’de veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Lise’de 4 yıllık sisteme tabi olacaktır.

TEKİN EĞİTİM KURUMLARI
Telefon: 0541 221 88 80 – 0338 214 14 18
Adres. : 1- Seki Çeşme Mahallesi Atatürk Bulvarı NO: 68 (30 metrelik Yol Üzeri)
2- Zembilli Ali Efendi Mahallesi 720. Sokak no:6 (Mara Yolu üzeri)