Karaman’da ‘Millî Değerler Tasarımla Buluştu’ Yarışması’nda Birinciler Belli Oldu
Karaman’da, öğrencilerin milli ve manevi değerlerden ilham alarak tasarım becerilerini geliştirmeleri ve savunma sanayi bilincini güçlendirmeleri amacıyla düzenlenen ‘Millî Değerler Tasarımla Buluştu’ yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmaya il genelinden 45 öğrenci katılım sağladı.
Ortaokul kademesinde ‘Özel Gün Kartı Tasarımı’ ve lise kademesinde ‘Tişört Tasarımı’ olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmada, eserler il komisyonu tarafından özgünlük, tema bütünlüğü, estetik değer ve mesaj gücü gibi kriterlere göre titizlikle değerlendirildi.
Ortaokul Kademesi Özel Gün Kartı Tasarımı’nda Dereceler
Ortaokul kademesi özel gün kartı tasarımı kategorisinde TOKİ Ortaokulu’ndan Mehmet Kağan birinci olurken, Bifa Ortaokulu’ndan Buğra Dağlıoğlu ikinci, aynı okuldan Samet Danış ise üçüncü oldu.
Lise Kademesi Tişört Tasarımı’nda Birinciler Belli Oldu
Lise kademesi tişört tasarımı kategorisinde ise Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri başarı gösterdi. Ahsen Fatma Tetik birinci, Seher Akgöz ikinci ve Hayrunisa Öztürk üçüncü olarak dereceye girdi.
Gençlerin sanat ve milli bilinç arasındaki bağı güçlendiren çalışmaları, savunma sanayine yönelik farkındalığın estetik bir dille de ifade edilebileceğini ortaya koydu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, dereceye giren öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.