Siyaset hareketli geçiyor

Karaman’da siyaset rutin devam ederken komşularımız Ereğli ve Mut’ta enteresan gelişmeler yaşanıyor.

Bilindiği gibi Karaman siyasetinde, AK Parti Mahmut Sami Şahin, MHP Savaş Kalaycı, CHP Emin Ege ve İyi Parti Zühtü Bahadır isminde karar kıldı ve seçim çalışmalarına başladılar.

Karaman Ermenek İlçesinde CHP ile İYİ Parti’nin anlaşarak İYİ Parti Adayı Atila Zorlu ile seçime gitme kararı almasının ötesinde adayların bir çoğunun sessiz sakin çalışmalarını sürdürdüğü Karaman’da yaşanan bu rehavete karşılık komşu ilçelerde siyasi hareketlilik dikkat çekiyor.

EREĞLİ’DE MHP ADAYI, MUT’TA AK PARTİ ADAYI İTTİFAKA UYMADI

Karaman’ın tam aksine her seçim mevcut başkanın aday gösterildiği Ereğli’de 40 yıldır ilk defa mevcut başkan aday gösterilmedi. AK Parti mevcut başkan Özkan Özgüven’i aday göstermeyerek Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Müdürü Adem Erdal’ı aday gösterdi. Ve Cumhur İttifakı AK Parti Adayı olan Adem Erdal üzerinde mutabakata vardı.

MHP ADAYI BAĞIMSIZ ADAY OLDU

2009-2014 yılları arasında Ereğli Belediye Başkanlığı yapan ve bu sene de MHP’den başkan adaylığını açıklayan Hüseyin Oprukçu, Cumhur İttifakı nedeni ile aday gösterilmeyince Ereğli Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylığını resmen açıkladı.

İKİ HAFTADIR AĞLIYORUM

Hüseyin Oprukçu; Açtığı seçim bürosunda yoğun tezahüratlar eşliğinde kürsüye çıkan Hüseyin Oprukçu; “Canımdan aziz bildiğim ülkemin en değerli köşesi olan Ereğlili hemşerilerim. Takriben 2 haftadır AK Parti adayı Cumhur İttifakı olarak belirlendikten sonra başımı alıp gittim ama ağlaya ağlaya dayanamadım, yüreğim el vermedi yeniden aranızdayım.

Bu kolay mı sanıyorsunuz?

46 yıl ömrümü vakfettiğim partimden ayrılmak kolay mı zannediyorsunuz?” dedi.

ANKET FİRMALARI BİLE ŞAŞIRDI

Yaşanan bu gelişmenin ardından yaklaşık bir hafta boyunca Ereğli sokaklarında toplam 5 Bin kişi ile anket yapıldı, anket sonuçları anket firmalarını bile şaşırttı.

Ereğli sokaklarında 5 bin vatandaşa; “Hüseyin Oprukçu Bağımsız aday olursa oy verir misiniz?” sorusu yöneltildi.

Ereğli’de vatandaşların %63’ü Evet cevabını verirken yapılan ikinci ankette aynı sorunun cevabı %67 Evet oldu.

MUT’TA AK PARTİ ADAYI İYİ PARTİYE GEÇTİ

Mersin Mut İlçesinde de hareketli günler yaşanıyor. Mut Belediye Başkanı MHP’li Nebi Yılmaz idi. AK Parti’nin adayı ise bir önceki dönem belediye başkanı olan Murat Orhan idi. Fakat burada Cumhur ittifakı MHP Adayı Eğitimci Volkan Şeker üzerinde mutabakata vardı.

MHP’li mevcut başkan duruma boyun eğerken AK Partili Eski Belediye Başkanı Murat Orhan aday gösterilmeyince İYİ Parti saflarına geçerek partinin Mut Belediye Başkan Adayı oldu.

Kasım ayında AK Parti’den Mut Belediye Başkanı aday adaylığını açıklayan Murat Orhan, İYİ Parti’den Mut Belediye Başkanı adayı olarak açıklanmış oldu. İYİ Parti Mut İlçe Başkanı Durmuş Ali Çerekçi; “Halkın istediği adayla seçime gidiyoruz” dedi.