Hemoroid Tedavi Yöntemleri

Hemoroidin halk arasında basur olarak bilinen rahatsızlığının dört farklı derecede belirtileri bulunmaktadır.

Basurun belirtileri

Basur belirtilerini 1. Derece hemoroid 2. Derece hemoroid 3. Derece hemoroid ve 4. Derece hemoroidler olarak sıralayabiliriz.

Bu belirti sıralamalarında 1. Derece hemoroidlerin en önemli belirtileri arasında kanama yer almaktadır. Diğer yandan 2. Derece hemoroidlerde ise kanamaya ilaveten kaşıntı şikayetide bulunmaktadır. 3. Derece hemoroidlerde ise kaşıntı kanamaya ilave olarak ıslaklık ve makata akıntı şikâyetleri yer almaktadır. Son olarak 4. Derece hemoroidlerde diğer üç derecedeki saydığımız kaşıntı, kanama, akıntı ve ıslaklık belirtilerine ilaveten ağrı şikâyeti de bulunmaktadır. Yine aynı şekilde 4. Derece hemoroidde şişkinliklerde görülmektedir.

Bütün bu belirtilere ilaveten rektal bölgedeki kanamanın sebebi basur olmasa da daha birçok hastalığın sebebi olabileceği için rektal bölgedeki kanama durumunda doktora başvurulması gerekmektedir.

Hemoroidin oluşma sebepleri?

Geçmişte bu rahatsızlığı yaşayan kişilerin aile bireylerinde görülebildiği gibi hareketsiz bir yaşam süren kişilerde de görülmektedir. Yine benzer durumlardan olarak uzun süreli aynı pozisyonda durmak, pozisyon değiştirmeden ayakta durmak ya da bunun tam tersi durumda sürekli aynı pozisyonda oturan kişilerde aynı konuda risk altında olanlardandır. Vücuttaki sürekliliği devam eden durumlarda da risk altında olanlardandır.

Örneğin uzun süreli geçmeyen ishal ya da kabızlık risk faktörleri arasındadır. Bunlara ilave olarak ise kusma ya da hapşırması olan kişilerde hemoroidi (basur) durumunu kötüleştirebilir.

Hemoroid Basur Tedavi Yöntemleri

Dış hemoroidlerde rahatsızlığa sebebiyet veren semptomların kendiliğinden ortadan kalktığı görülmektedir. Tabi ki tedavi yöntemleri semptomların seviyesi ve durumuna göre doktorunuz tarafından belirlenmektedir.

Basur Tedavisi yöntemleri arasında yaşam tarzındaki değişimler, ilaçlar, cerrahi müdahale (Ameliyat) ve Climed Ameliyatsız tedaviler yer almaktadır.

Buradaki saydığımız tedavi yöntemleri uygulanarak Hemeroid tedavisi edilse bile kişinin hemoroide sebebiyet veren durumları değiştirmesi (yaşam tarzındaki değişiklikleri) gerekmektedir. Yoksa yine aynı rahatsızlıkların nüksetme ihtimali bulunmaktadır. İstanbul Climed Tedavi Sağlık merkezi ile sıkıntısını çektiğiniz ve paylaşmaktan çekindiğiniz basur (hemoroid) rahatsızlığınızdan Ameliyatsız olarak kurtulabilirsiniz.