Mut ilçesinde vatandaşlar sulama suyu istiyor

Mut ilçesi Tekeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, mahallelerindeki suluma suyu sorununa çözüm bulunmasını istiyorlar.

Tekeli Mahallesi Muhtarı Mustafa Akça, yaptığı açıklamada, sulama suyu için gerekli birimlere müracaatta bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını savundu.

Mahallelerinde suyun tutmadığı gerekçesiyle, göletin yapılamadığını aktaran Akça, “Burası Göksu Irmağı’na yakın. Buradan pompayla su basılabilir. Mahallemizde yaşayan gençler su problemi nedeniyle başka yerlere taşındılar. Eğer bu sorun çözülürse yeniden buraya döneceklerdir.” dedi.

Tekeli Sulama Kooperatif Başkanı Bilal Karakuş da 12 yıl önce diktikleri sertifikalı zeytin ağaçlarını sulayamadıkları için kuruduğunu, verimin ciddi anlamda düştüğünü belirtti.

Su problemi çözülemediği için hayvancılığın da bitme noktasına geldiğini iddia eden Karakuş, tarım yapmakta zorlandıklarını bildirdi.

Çiftçi Mustafa Doğan (66) ise arazisinin bol olmasına rağmen 6 çocuğunun diğer illere çalışmaya gittiğini, mahallede yaşlı ve küçük çocukların dışında kimsenin kalmadığını aktardı.