Erik, üreticisinin yüzünü güldürüyor

Mersin’in Mut ilçesinde ilk çıktığında kilosu 20 ila 25 TL’den alıcı bulan turfanda erik, fiyatı düşmesine rağmen üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Mersin Büyükşehir Mut Belediyesi Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yaklaşık 13 bin dönüm araziden 45 bin ton rekolte beklediklerini belirterek, can ve papaz eriğinin kilosunun kalitesine göre hala 3 ila 7 lira arasında satıldığını söyledi. Acar, “5 yıldır üretici fiyatlardan memnun. Özellikle bu yıl fiyatlar çok iyi. Kaliteli erik üreten üreticimiz emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyor” dedi.

Bu yıl 45 bin ton erik rekoltesi beklediklerini kaydeden Acar, “Erik üretimi genelde ilçemize bağlı Kıravga, Fakırca, Haydar, Hisar, Irmaklı, Kadıköy, Köselerli, Barabanlı, Evren, Kurtsuyu ve Hamam Mahallelerinde yapılıyor. Mut’ta yetişen can eriği, rengi, görünümü, sulu ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep görüyor” diye konuştu.

Talebin artmasının üreticiyi mutlu ettiğini söyleyen Acar, Mut’un mikro klima iklim özelliğe sahip olması dolayısıyla burada yetişen ürünlerin ayrı bir tadı, ayrı bir lezzeti ve görünümü olduğunu ifade etti.

Fiyatlardan memnun olan üreticiler ise “Kaliteli erik ve kayısı çağlası üretiminin meyvesini 5 yıldır fazlasıyla almaktayız. İnşallah bu yıl da geçen yıl gibi bereketli bir yıl olur” dediler.