BAŞKAN YILMAZ: “CESARET EDİLEMEYEN İŞLERE İMZA ATACAĞIM”

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Geçmiş belediye başkanlarının hiçbirinin cesaret edemediği işlerin altına imza atacağım” dedi.

Başkan Yılmaz, makamında düzenlediği toplantısında, gazinoları şehir merkezinden çıkaracaklarını belirterek, “Gazino sahipleriyle toplantı yapacağız. Yılbaşı itibariyle şehir merkezinden taşınmayan işletme sahiplerinin ruhsatını iptal edeceğim. Şehir dışında gazinolar için bina inşa ettik. Bu işletmeleri hisseli satış, tam satış ve uzun süreli kiralama kapsamında onlarla görüşeceğiz. Yılbaşına kadar bu işi çözeceğiz. Ben belediyemizdeki, şehir içi gazino ruhsatlarını yılbaşı itibariyle ilk encümende iptal edeceğim. Bu konuda emin olunuz. Olayın üzerine cesaretle gidiyorum ve ben Mut halkının yanındayım” dedi.

Belediyecilik anlayışının farklı olduğunu belirten Yılmaz, “Adliyeyi ben yaptım, hastaneyi ben yaptım diyen başkanları da gördük. Biz etik davranıyoruz. Yerelde hizmetimiz çok ama tanıtım ve reklamda ciddi eksiklerimiz var. Bu belki bizim yoğurt yeme şeklimizden, çalışma prensibimizden ya da hizmetleri tanıtma noktasında yeteri kadar üstüne düşmememizden kaynaklanıyor. Ama şunu üzerine basa basa söylüyorum. Geçmiş belediye başkanlarının hiçbirinin cesaret edemediği işlerin altına imza atacağım. Bundan emin olunuz. Allah nasip ederse, çok ciddi çalışmaları hep birlikte göreceğiz. Biz, göreve geldiğimizden bu yana tam 14 milyar 600 bin borç ödedik. Peki, bunu nasıl başardık, belediyedeki kara delikleri kapatarak” diye konuştu.

Ekonomisi zayıf yerleşim birimlerini kalkındırmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Önümüzdeki günlerde Bozdoğan, İlice, Alaçam ve Özlü mahalle hattına asma dağıtacağız. Öncelik gelir seviyesi düşük, ekonomisi zayıf bölgeleri tespit etmek ve kalkındırmak. Yine Yörüklere yönelik güneş panelinden çadır çalışmalarımız olacak ve tamamı belediyemiz imkanlarıyla hayata geçecek” dedi.