Yeni Devlet Hastanesi Ne Zaman Açılıyor

AK Parti Mersin Mut İlçe Başkanı Hüseyin Yeşil, Mut Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Hakkı Ündar’dan yapımı devam eden yeni Mut Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başhekim İsmail Hakkı Ündar, hastanenin yapımının yüzde 95 oranında tamamlandığını, tespit edilen eksiklerin giderilmesi için ve geçici kabul işlemleri için ise 30 Mart tarihine kadar süre verildiğini kaydetti.

TOKİ’nin geçici kabulü ile birlikte Sağlık Bakanlığına devrinin gerçekleşinceye kadar yönetim olarak tabela yönlendirmeleri, kullanım alan revizyonları, sistem testleri oda, büro tefrişat yerleştirmelerinin ve ruhsatlandırma işlemlerinin başlatılacağını söyledi.

TOKİ’den Sağlık Bakanlığına devri sonrası da hastanenin hizmete açılacağını belirten Ündar, “Hastanenin haziran ayı sonuna kadar yetiştirilmesi konusunda çalışılıyor. 75 yataklı olarak yapılan hastanenin 100 yatak kapasitesine kadar çıkarılabileceği, 12 bin 480 m2 kapalı olmak üzere toplam 24 bin 600 m2 alanda hizmet verecek. Mevcut hastaneye göre fiziki şartlar çok daha iyi olacak. 24 adet 2 kişilik, 25 adet tek kişilik oda ve geniş acil gözlem ve müşahede odaları, poliklinik bekleme alanları olan ve her odasında tuvalet ve lavaboların olduğu, merkezi ısıtma soğutma sistemi ve otomasyon sistemi ile otel konforunda bir hastane, Mut ve yöre halkına hizmet verecek” dedi.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan AK Parti Mut İlçe Başkanı Av. Hüseyin Yeşil ise, “Farklı sebeplerle yapımı geciken hastanenin bir an önce tamamlanıp ilçe ve yöre sakinlerinin hizmetine sunulması için bütün girişimleri yaptık. Şu an sonuna geldik. Başlangıcından bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

29 Mart 2011 tarihinde eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’in katılımlarıyla temeli atılan 75 yataklı yeni Mut Devlet Hastanesi, temeli atıldıktan sonra hızlı bir şekilde devam eden hastane inşaatının müteahhit firmanın işi bırakması nedeniyle yarım kalan inşaatı, davetiye usulüyle 7 Temmuz 2013 tarihinde tekrar ihaleye çıkarılmıştı.AW642857_02