Tecrübe Paylaşımı Toplantısı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının Cami Hizmetlerinin verimliliğini arttırmak amacıyla Din Görevlilerine yönelik başlatmış olduğu “Tecrübe Paylaşımı Toplantısı” 23 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 09:00 da Mut’ta yapıldı.

Mut Ziraat Odası Konferans Salonu’nda icra edilen programa konuşmacı ve moderatör olarak; Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali COŞKUN, Mut İlçe Müftümüz Mustafa ÖZTÜRK, Karabük İl Müftülüğünden Ahmet AKYASAN, Osmaniye Kadirli İlçe Müftülüğünden Reçep ÇERİ, Mersin Mezitli İlçe Müftülüğünden Abdulkadir KOÇAR katıldı. İlgi ile takip edilen toplantıda; İlçe Murakıbımız, İlçe Şefimiz, Müftülük Personelleri, Mut İlçe Müftülüğü ve Gülnar İlçe Müftülüğünde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar hazır bulundu. Tecrübe Paylaşımı Toplantısı, Yazalanı Camii İmam Hatibi Feyyaz İĞDE’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Mustafa ÖZTÜRK, “Cami içi ve cami dışı din hizmetlerinin daha etkili ve verimli yapılabilmesi için görevliler arasında tecrübe paylaşımlarının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Misafirlerimize hoş geldiniz diyorum ve katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali COŞKUN, tecrübelerini ve hatıralarını paylaştıktan sonra konuşmasında “Bu faaliyetler bu çalışmalar aslında sizleri motive etmektir. Ayrılıklarımız ve farklılıklarımız olabilir, bize düşen saflarımızı sıklaştırmaktır. Birimizin kaşı siyah, öbürümüzün göz rengi farklı olabilir. Bizler Allahın ipine sımsıkı sarılalım. Mut ve Gülnar’da bizim ulaşamadığımız, selam vermediğimiz ve elinden tutmadığımız kimse kalmasın.

Dolayısıyla selam verdiğiniz, caminize gelen ve sizin sohbetinizi sizin hutbenizi dinleyenlerden Allah’ın izniyle hiçbir zarar gelmez. Bu duygularla öncelikle sizlere, ailenize, bulunduğunuz mahallenize, şehrinize, Cenab-ı Hak huzurlar saadetler ve mutluluklar ihsan eylesin. Allah hanenize bereketler versin diye dua ederek konuşmalarını bitirdi.

Toplantımız Karabük İl Müftülüğünden Ahmet AKYASAN’ın sunumları ile devam etti. Ardından Osmaniye Kadirli İlçe Müftülüğünden Reçep ÇERİ’nin sunumları ve son olarak Mersin Mezitli İlçe Müftülüğünden Abdulkadir KOÇAR’ın sunumu ile sona erdi.