Okula Şehit Adına Kütüphane Açıldı

Mersin’in Mut ilçesinde geçen yıl Siirt’in Şirvan ilçesinde şehit düşen Jandarma Komando Er Emre Kaan Arlı adına Ere Dağpazarı İlkokulu ve Ortaokulu’na kütüphane açıldı.

19 Ağustos 2015 tarihinde görev esnasında yol üzerine yerleştirilen el yapımı bombanın teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu bulunduğu kobra aracının içinde 8 arkadaşıyla beraber şehit düşen askerlerden Jandarma Komando Er Emre Kaan Arlı’nın adının verildiği törende konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 2015–2016 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte katıldığı açılışta, öğrencilere karnelerini dağıtırken şehit ailesi ve belediye başkanlığının ortaklaşa aldıkları ayakkabıları da öğrencilere hediye ettiler.

Açılışta bir konuşma yapan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Şehidimize bir kütüphane yapılmıştı. İzmit’te yaşayan Şehit Emre Kaan Arlı’nın babası belediyemize müracaat ettiler. İlçenizde kütüphane yapabileceğimiz bir okul varmı diye. Bizde araştırdık Ere Dağpazarı Mahallesi’ndeki okulda şehidin adına bir kütüphane yapılmasına vesile olduk. Açılışı yaptıktan sonra dönüşlerinde Kocaeli’nden öğrencilere karne hediyesi hazırlasak nasıl olur diye sordular. Bizde belediyeyle beraber şehidin babası arkadaşları ile birlikte bir organize yaptık.

Masrafların bir kısmını onlar bir kısmını da belediye olarak biz karşıladık. Şehidin babası Şaban bey tarafından bu organize yapıldı. Şimdi çocuklarımızın tamamına karne hediyesi olarak ayakkabı hediyelerimizi verdik” dedi.

Okul müdürü Ferhat Tapan ise, “Burada emeği geçen şehit ailemize, belediyemize ve gerçekten özveriyle çalışan öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin karnelerini ve karnelerin yanında hediyelerini Başkan Yılmaz verdi. Karne ve hediyeler verildikten sonra okul bahçesine çıkan öğrenciler istiklal marşını okudular. Daha sonrada Başkan Yılmaz’a karnelerini imzalatarak teşekkür ettiler.