Mut’tan Mersin’e hayata dönüş operasyonu

Mersin’de karnında 2 kiloluk tümörle ölümü bekleyen sahipsiz köpek, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ameliyat edilerek hayata döndürüldü. Ekipler, köpeğe sağlığına kavuştuğu için ‘Çakı’ ismini verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bugüne kadar sahipsiz hayvanlara gerek sağlık, gerekse barınma imkanı sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kurtarma operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce bir otomobilin çarparak ölüme terk ettiği bir köpeği ve bir ağacın dalına takıldığı için ölümle burun buruna gelen güvercini tedavi ederek sağlığına kavuşturan belediye ekipleri, bir köpeği daha hayata döndürdü.

“Mut’tan Mersin’e hayata dönüş operasyonu”

Mut ilçesinde, vatandaşlar tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘444 2 153’ numaralı çağrı merkezine iletilen hastalıklı bir köpeğin sokakta dolaştığı ihbarı üzerine harekete geçen Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri, hayvan ambulansı ile ilçeye giderek bir süre aradıktan sonra hastalıklı köpeği buldu. Veteriner hekimler olay yerinde yaptığı incelemede, köpeğin karın kısmından dışarı sarkan ve ağırlığı 2 kilograma ulaşan açık yara şeklindeki tümörün ameliyatla alınması gerektiğine karar verdi. Bunun üzerine hayvan ambulansına alınan köpek, Mut ilçesinden Mersin merkezdeki Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’na getirildi. Burada gerekli tespit ve teşhisleri konulan köpek, acilen ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren cerrahi müdahale ile karın kısmındaki tümörden kurtarılan köpek, karın bölgesine atılan 100 dikişin ardından müşahede altına alındı.

“Sözlerle ifade edilemeyecek kadar büyük mutluluk”

Ameliyat edilerek sağlığına kavuşturulan köpeğin ameliyatını gerçekleştiren Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Cücük, “Köpeğimizin sağlık durumu iyi. Yaptığımız müdahale ile hayata dönmesine yardımcı olduk. Bugüne kadar sayısız ameliyat yaptım, sayısız hayvanı sağlığına kavuşturdum. Ama böylesi bir vaka ile ilk defa karşılaştım. 32 yıllık meslek hayatımda canlı bir hayvanda bu kadar büyük bir kitle görmedim. Ama neyse ki, köpeğimiz sağlığına kavuştu ve biliyorum ki, uyanır uyanmaz ilk işi elimize sarılarak teşekkür etmek olacak” dedi.

Cerrahi müdahale öncesinde hayatta kalma mücadelesi veren ve Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri tarafından ameliyat edilerek sağlığına kavuşan köpeğe, operasyona katılan ekip tarafından ‘Çakı’ ismi verildi. Sağlığına kavuşmasını ‘Çakı gibi olmak’ deyimi ile hatırlatan ekip, “Artık adına yakışır şekilde çakı gibi bir köpek olarak hayatına devam edecek” diyerek duygularını aktardı.

20161102AW890963_03