Mut’da Dev Proje

Mut’ta Cuma pazarı olarak kullanılan bölgede yeni Alışveriş Merkezi, Gençlik Merkezi, Spor Salonu ve Engelli Yaşam Merkezi ile birlikte, konut, katlı otopark gibi olanakları barındıran dev bir proje yapılacak.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz konuyla ilgili olarak; ”Cuma pazarını taşıyarak mevcut Pazar yerinde kompleks bir çalışma yapmak üzere iki mimarlık firmasına yer gösterdik. Çalışmalarını yapıp bizlere sunmalarını istedik. Bugün Kayseri’den gelen bir firma bize çalışmalarını anlatacak. Biz, meclis olarak her iki projeyi inceleyerek, projeler içerisinde gerekli değişiklik ve donatıları tartışarak revize edebiliriz. Alanı en iyi şekilde değerlendirip, ilçemizin istek ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak hep birlikte düşünüp karar verelim istiyoruz” şeklinde konuştu.

Mimari projeyi anlatan yetkili; Mevcut Cuma pazarı bölgesinde 40 bin metrekarelik bir kapalı alan olduğunu, 2 katlı ve 200 araçlık otopark bulunduğunu, 60 adet ve 14 bin 550 metrekare toplum konut alanı yer aldığını, AVM olarak 24 bin metrekare alan bulunduğunu ifade etti.

Otopark ve genel müştemilat için 9 bin 900 metrekare alan planlandığını ifade eden İkon Proje firma yetkilisi, spor salonu, engelli yaşam merkezi ve gençlik merkezi için 800’er metrekare ve toplam 2 bin 400 metrekare yer ayrıldığını, alt bodrumda 10 mağaza, bir kafe ve etkinlik alanı olarak 3.772 metrekare, zemin katta 12 mağaza, iki kafe, iki teras ve toplamda 2.762 metrekare, asma katta 14 mağaza 2.962 metrekare, birinci katta 1 oyuncak mağazası, 1 eğlence merkezi, 10 kafe restoran toplamda 2500 metrekarelik alan ayrıldığını anlattı.

Konut katlarının AVM’den bağımsız giriş-çıkışı olan ve farklı metrekarelerde değişen ölçeklerde olduğunu belirten yetkili, istendiği takdirde sinema ve tiyatro salonu çalışması da eklenebileceğini kaydetti.