Mut’a Baraj Müjdesi

Mesin Milletvekili ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, seçim döneminde söz verdiği gölet ve sulama projelerinin çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Bakan Elvan yazılı açıklamasında, Mut ilçesi için 10 gölet proje yapım ihalesinin 30 Mayıs’ta gerçekleştiğini, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından her 15 günde bir gölet projesi hazırlanmış olacağını belirtti. 9 Haziran’da 7 göletin proje yapım ihalesine çıkılacağını belirten Elvan, şöyle devam etti:

“Mersinli hemşehrilerim müsterih olsun. Verdiğimiz sözlerin hiçbiri yerde kalmayacak. Hepsini tek tek takip ediyoruz ve bunları bir bir gerçekleştireceğiz. Mersin’in sulama sorununa neşter vuruldu. Seçim döneminde sulama problemlerini çözme sözü verdik ve çözeceğiz. Erdemli Evdilek, Çamlıyayla Fakılar, Mezitli Takanlı, Toroslar Yavca, Toroslar Darlık, Silifke Evkaf Çiftliği ve Tarsus Çavuşlu göletlerinin proje yapım ihalesi 9 Haziran’da gerçekleştirilecek.”

BAKAN EROĞLU SÖZ VERDİ

Nisan ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Mersin ziyareti sırasında verdiği ’33 gölet ve sulama projesi’ konusunu değerlendiren Bakan Elvan, şunları söyledi:

“Mut’ta Aydınoğlu, Esençay, Geçimli, Gençali, Gökçetaş, Işıklar, Kayaönü, Çatalharman, Kurtuluş, Bağcağız gölet ve sulama projeleri için proje yapım ihalesi 30 Mayıs’ta yapıldı. Şu anda 12 adet barajın inşaat çalışmaları ediyor. Mut Barajı, Gülnar Barajı, Sipahili-Kayraktepe Barajı, Mezitli -Değirmençay Barajı ve Erdemli Çiftepınar barajları da planlama ve proje aşamasında.

Anamur Demirören, Erdemli Kargıcak, Gülnar Çukurasma, Gülnar Üçoluk, Mut Bozdoğan, Mut Kadıkızı, Erdemli Mühlü, Silifke İmambekirli, Bozyazı Gözce göletlerinde plan ve proje çalışmaları sürüyor.

Daha önce yapımına başlanmış ancak inşaatı yarım kalmış olan Erdemli Esenpınar, Karacaoğlan ve Akpınar göletleri ile Toroslar Akpınar, Çamlıyayla Körmenlik ve Mut Çaltılı göletlerinin de eksik kalan kısımları için çalışmalara başlandı.”