MERSİN SESİNİ ARIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Türk Müziği Festivali kapsamında düzenlediği ‘Mersin Sesini Arıyor’ yarışmasının ön eleme turuna yaklaşık 200 kişi katıldı. Sesleriyle performanslarını sergileyen yarışmacılardan 10’u finalde yarışmaya hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Türk Müziği Festivali kapsamında düzenlenen Mersin Sesini Arıyor yarışmasında ön eleme turu sona erdi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ön eleme turuna, yaklaşık 200 yarışmacı katıldı. Yarışmaya Mersin dışından başta İstanbul, Bursa, Adana ve Antalya olmak üzere farklı illerden de katılım oldu. Yarışmacıların gruplar halinde jüri karşısına çıktığı ilk etapta, yarışmacılar önceden belirledikleri şarkıları akapella (müziksiz) olarak seslendirdi. Daha sonra jüri tarafından beğenilen sesler, performanslarını bir kez de enstrümanlar eşliğinde sergiledi.

Kanun Sanatçısı ve Bestekar Göksel Baktagir, TRT Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Aşkın Günay, Mersin Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Önay Akan ve Şef Yardımcısı Ali Polat Temir’den oluşan jüri tarafından değerlendirilen performanslar sonunda 10 yarışmacı finalde yarışmaya hak kazandı.AW609804_01 AW609804_02

Finallerinin 27 Aralık 2015 Pazar günü yapılacağı ‘Mersin Sesini Arıyor’ yarışması sonunda dereceye giren yarışmacılardan birinciye 4 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise bin TL olmak üzere para ödülü verilecek.