MERSİN, BİR GÜNDE İKİNCİ ŞEHİT HABERİNİ ALDI

Operasyonların devam ettiği ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ta, bugün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can’ın (27) Mersin’deki ailesine acı haber ulaştı.

Mersin, bugün bir günde ikinci şehidini verdi. Daha Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, Jandarma Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halis Uysal’ın (23) acısı çok tazeyken, öğleden sonra bir acı haber de Şırnak’tan geldi. Henüz bir yıllık evli Mersinli 27 yaşındaki Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can da Şırnak’ta şehit düştü.

Şehit Can’ın Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Çukurova Mahallesi 102. Cadde üzerinde ikamet eden annesi Ümmiye Can’a, oğlunun şehadet haberi Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve diğer askeri yetkililer tarafından verildi. Evinin balkonunda komşularıyla otururken askeri aracı gören anne Ümmiye Can, bir anda gözyaşlarına boğuldu. “Yavrum ben sırtımı kime dayayacağım” diye feryat eden anne Can fenalaşınca, sağlık görevlileri müdahale etti. Anne, sağlık görevlileri tarafından içeriye alınırken, haberi alan komşuları da eve akın etti. Şehidin evine Türk Bayrağı asıldı.

Babası Mehmet Can 10 yıl önce vefat eden ve biri kız, biri erkek iki kardeşi olan şehit Cihangir Can’ın, 2015 Şubat ayında evlendiği öğrenildi.