MARKA KENT MERSİN ÇALIŞTAYI VE KALKINMA ZİRVESİ SONA ERDİ

 

Mersin’de bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi sona erdi. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, tanıtımla ilgili çalışmaların daha yararlı olması için kentin tüm dinamiklerinin bir araya gelerek bir vakıf kurmalarını önerdi.

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Ekonomi Platformu’nun organize ettiği Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi’ne Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Kent dinamikleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleşen zirvenin ikinci gününde, Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz çalıştayı değerlendirdi. Doç. Dr. Yavuz’un konuşmasının ardından “Mersin’in Sahip Olduğu Değerler ve Bunların Markalaşmaya Katkısı” ile “Markalaşmak İçin Kalkınma, Kalkınma İçin İnovasyon” konulu iki panel düzenlendi.

Vali Çakacak, panellerin ardından yaptığı kapanış konuşmasında, çalıştayda ele alınan konuların önemine değinerek, markalaşmanın Mersin’e başta maddi olmak üzere her anlamda avantaj getireceğini söyledi. Vali Çakacak, “Markalaşmayı bütüncül olarak ele almalı, ulaşılabilir ve sürdürülebilir hedefler belirlemeli, stratejik planlamalar yapmalı ve yol haritamızı belirlemeliyiz. Birbirinden ayrı ve bağımsız çalışmaları bu tür çalıştaylarda bir arada değerlendirmeliyiz. Mersin’in tüm dinamiklerinin bir araya geleceği bir vakıf kurulmasının tanıtımla ilgili çalışmaları daha yararlı kılacağını düşünüyorum. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“MERSİN’İN PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA ORTAK AKIL OLUŞTURMA GAYRETİ İLE HAREKET EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise bu ve benzeri çalıştay ve toplantıların Mersin’in bileşenlerinin bir araya gelmesi, kamu kurum ve kuruluşları, sivil inisiyatifler ve şehrin tüm dinamiklerinin birlikte Mersin’i sahiplenerek sorunların ve çözüm yollarının konuşulması açısından önemli olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlamda her türlü çalışmayı yaptıklarını ve yapmaya da hazır olduklarını belirten Kocamaz, çalıştayda yapılan değerlendirmelerin hayata geçirilmesi için de tüm imkanlarını seferber edeceklerini ifade etti. Kocamaz, “İnanıyorum ki bu tür toplantılar ile Mersin’in bileşenlerinin, Mersin’in hafızalarının bir araya gelmesi ve Mersin ile ilgili kaygıların ve çözüm yollarının masaya yatırılması hepimiz açısından çok önemli. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mersin’in tanıtımına ve hak ettiği yere gelmesine yönelik her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

30 Mart 2014’te göreve gelmelerinden bu yana Mersin’de oluşan hareketliliğe de değinen Başkan Kocamaz, “Bütün sivil inisiyatif ve üniversiteleri bir araya getirerek, Mersin’in problemlerini masaya yatırıp çözüm noktasında ortak akıl oluşturma gayreti ile hareket ediyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile diyaloğumuzu geliştirerek, Mersin’i hep birlikte sahiplenmek ve bu aidiyet duygusunu Mersin’deki tüm insanlarımıza yaymak için yoğun bir gayret içerisindeyiz” ifade etti.

Kapanış konuşmalarının ardından plaket töreni gerçekleştirildi. Vali Çakacak’a plaketini Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz takdim etti. Çakacak ve Kocamaz da zirveye katılan ve katkı sunan kurum ve kuruluşlara plaketlerini verdia