Kurban kesim yerlerini belirledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda daha sağlıklı ve güvenli kesim için 20 mobil kesim ünitesi ve ilçe mezbahalarının yanı sıra, merkezde Yakaköy Mezbahası ile bu bayramda ücretsiz olarak hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ilçelerde inşası tamamlanan mezbahaları bu bayram Mersinlilerin hizmetine açacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 20 mobil kesim ünitesi ile de vatandaşlara kesim hizmeti sunacak. Mezitli, Toroslar, Akdeniz ve Yenişehir olmak üzere 4 merkez ilçeye Yakaköy Mezbahası ile kesim hizmeti verecek olan Büyükşehir Belediyesi, bu ilçelere kuracağı mobil kesim üniteleri ile de ilçe sakinlerine daha sağlıklı, temiz ve güvenli kesim hizmetini ücretsiz olarak sunacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mobil kesim üniteleri, ilçe mezbahaları ve merkez Yakaköy Mezbahası’nda veteriner kontrolünde ücretsiz kesim ile Mersinlilerin her yönüyle güzel bir bayram geçirmelerini sağlayacaklarını söyledi. Kocamaz, “Göreve gelirken verdiğimiz sözler vardı ve göreve gelir gelmez bu sözlerimizi yerine getirmek için bütün ekiplerimizle çalışmaya başladık ve hız kesmeden bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurban Bayramı’nda da Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi, hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün Mersin’e yayacağız. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz mobil kesim üniteleri hizmeti ile Mersin’in her bölgesine hitap edecek, yapımı tamamlanan ilçe mezbahalarımız ile ilçelerimizde vatandaşımızın işini kolaylaştıracağız. Bunun yanında merkez ilçelere yaptığımız mobil kesim ünitesi takviyelerinin yanı sıra, Yakaköy Mezbahamızda da kurban kesimi yaparak merkezde oluşan yoğunluğun önüne geçeceğiz. Bütün işlerimizde olduğu gibi bu hizmetlerimizde de önce vatandaşın memnuniyetini gözeterek daha güvenli, daha mutlu ve daha huzurlu günler geçirebilmelerini amaçlıyoruz. Bunun için temiz ve sağlıklı kesimin merkezi olacak kesim yerlerimizde bütün kesimler veteriner kontrolünde, İslami kurallara uygun olarak gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımız dini vecibelerini gerektiği gibi yerine getirirken, bir taraftan da temiz ve sağlıklı kesim ile güzel bir bayram yaşayacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bayram boyunca 7 gün 24 saat Mersinli hemşehrilerimizin güzel bir bayram geçirmeleri için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban Bayramı boyunca veteriner kontrolü ile ücretsiz yapılacak kesim noktaları şu şekilde sıralandı; “Anamur ilçesi mobil kesim yeri Esentepe Mahallesi Cumartesi Pazarı Alanı, Aydıncık ilçesi mobil kesim yeri Cumhuriyet Mahallesi Tırnak Yolu, Bozyazı ilçesi mobil kesim yeri Merkez Mahallesi Paşabeleni mevki, Çamlıyayla ilçesi mobil kesim yeri Sebil Mahallesi, Erdemli ilçesi mobil kesim yeri Üniversite Arkası Belediye Otoparkı içi ile Arslanlı ve Avgadı mahalleleri, Gülnar ilçesi mobil kesim yeri Akdeniz Mahallesi Tırnak Yolu Sokak, Mut ilçesi mobil kesim yeri Deveci Mahallesi Hayvan Pazarı İçi, Silifke ilçesi mobil kesim yeri Saray Mahallesi Otogar arkası kapalı pazar yeri ile Kırobası (Mara) Mahallesi, Tarsus ilçesi mobil kesim yeri Mavi Bulvar Eski Belediye Dershanesi yeri ile Gülek Mahallesi, Akdeniz ilçesi mobil kesim yeri 3 Ocak Mahallesi 5424 Sokak İnci Parkı Muhtarlık Binası yanı, Mezitli ilçesi 1 Nolu mobil kesim yeri Menderes Mahallesi Şehit Fatih Soydan Caddesi Açık Semt Pazarı İçi ile Akdeniz Mahallesi Fatih Caddesi 39609 Sok. Cuma Pazarı, Yenişehir ilçesi mobil kesim yeri Macit Özcan Spor Tesisleri karşısı Kapalı Semt Pazarı İçi, Toroslar ilçesi 1 Nolu mobil kesim yeri Okan Merzeci Mahallesi Karaisalı yolu Kapalı Semt Pazarı içi ile Korukent Cumhuriyet Evleri Üzeri Pazar Yeri ve Arslanköy Mahallesi ve Anamur Mezbahası, Bozyazı Mezbahası, Erdemli Mezbahası, Gülnar Mezbahası, Mut Mezbahası, Silifke Mezbahası, Tarsus Mezbahası, Çamlıyayla Mezbahası, Yakaköy Mezbahası.”