Kendi Enerjimizi Üretmek İstiyoruz

Mut Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı.

Mut Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı 1 Aralık 2015 Salı günü, Belediye Meclis ve Sinema Salonu’nda yapıldı. Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından bir önceki meclis tutanak özetlerinin onaylanmasının ardından gündeme geçildi.

Meclis gündeminin imar komisyonuna ilgili evraklarının havalesinde iki başlık ele alındı. Bunlardan ilki; yeni yapılan hastaneye ilçemiz Prof. Hüseyin Gezer Caddesi’nden bağlanan imar dışı çevre yolunun imara alınarak, daha sonra bakımlarının yapılmasıydı. Gündem hakkında bilgi veren Başkan Nebi YILMAZ; “Yeni hastanenin hizmete girmesinin ardından ilçe halkımız tarafından yoğun bir şekilde kullanılacağını düşündüğümüz bu yolu imara almak istiyoruz.

Şu an için imar dışında kalıyor. Biz yolu imara alırsak, ilerleyen dönemlerde menfez, yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını rahatlıkla yapabiliriz. İlçemiz için son derece önemli ve Sarıtaş Çevre yolu olarak bilinen yol” dedi. Diğer başlık ise yeni çevre yolunun yapımına başlanmadan hayvan pazarı için Deveci Mahallesi Kızıldağ mevkiinde yeni yer belirlenmesiydi. Başkan YILMAZ; “Yeni çevre yolu başladığında mevcut hayvan pazarı çalışamaz hale gelecek. Biz şimdiden konut alanına uzak, yerleşimin olmadığı ileriye dönük genişletebileceğimiz farklı alt yapıları sunabileceğimiz bir alan tespit ettik, bunu oylarınıza sunuyoruz” dedi. Belediye meclisi imar komisyonuna havaleli iki başlığı kabul etti.

Belediye Meclis Toplantısı, meclise havaleli evrakları görüştü. Meclise havaleli evraklar içerisinde Haydar ve Yukarı Köselerli Mahallelerindeki kadastro bilirkişiliği için toplamda on iki üye oyladı.

Meclis gündeminde Mut Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün talep etmiş olduğu müzekkereye istinaden, yürürlüğe konulacak olan “Disiplin Amirleri Tip Yönetmeliğini” kabul etti. Muhtarlık İşleri Müdürlüğüne ait görev, yetki ve çalışma yönetmeliği meclisçe Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Meclise havaleli evraklar içerisinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün talebi olan sokak isimlerinin belirlenmesi komisyona havale edilirken, Doğancı Mahallesi 54 Ada 9 ve 24 Nolu Parselleri ile Cumhuriyet Mahallesi 470 ada 10 parseldeki atık parçanın satışı için encümene yetki verildi.

Gündem dışı olarak Başkan Nebi Yılmaz’ın vermiş olduğu önerge ile belediye olarak Güneş Enerjisi’nden Elektrik üretimi projesi görüşüldü. Başkan Yılmaz; “Bildiğiniz üzere Organize sanayi bölgesinde mülkiyeti belediyemize ve hazineye ait arsalar var. Biz kendi enerjimizi üretmek istiyoruz. 1 megavatlık bir tesis için 20 dönümlük bir arazi tahsis etmek istiyoruz. Gerekli lisansları alabilmek ve yatırıma başlamak için, ilgili firmalarla görüşmek, kamu kurum ve kuruluşlarıyla protokol yapmak adına sizlerden yetki istiyorum. Bu proje ile organize sanayi bölgesi karşısında 20 dönüm arazi üzerinde güneş enerjisinden kendi elektriğimizi üretip, öncelik kendi giderlerimizi karşılayarak, devamında gelir elde edelim istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Belediye Meclisi Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Tesisi kurulması için gerekli yazışmaların yapılması, ilgili danışman firmalarla, TKDK (Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu), AB Fonları ve diğer bütün kamu kurum kuruluşlarıyla protokol, sözleşme imzalanması, gerekli yazışmaların yapılması, hibe alınması, ihale yaptırılması, iş ve işlemlerin takibinin yapılması için Belediye Başkanına yetki verilmesini kabul etti.

Belediye Meclisi gündem dışı olarak Meydan Mahallesi’nde parsel içinden geçen yol için imar tadilatını oyladıktan sonra, Mali hizmetler Müdürlüğüne ait iki adet müzekkereyi görüştü. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından “Evsel Katı Atık Tarifeleri” ile bütçeden yedek ödenek aktarımı konularını plan ve bütçe komisyonuna havale etti.