Gaziler Günü Kutlandı

Mersin’in Mut ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk anıtı önünde yapılan törene, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Malgır, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ile gazilerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından Jandarma Astsubay Mehmet Karafakılı, gaziliğin önemini ve gazilerin tarihteki şanlı kahramanlıklarını anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından lise öğrencileri gaziler için yazmış oldukları şiirlerini okumalarının ardından anıt önündeki tören sona erdi.

Törenin ardından gazilere Jandarma İlçe komutanlığı tarafından öğretmen evinde sabah kahvaltısı ikramı yapıldı.

Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, burada yaptığı konuşmada, “Türk milletinin karşısında hiçbir güç duramıyor. Vatan millet savunmasında daima ön sıralarda yer alan Türk Milleti, asla geri adım atmadan düşmanların üzerine yürümüş ve Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum düşüncesiyle bu topraklarda varoluş mücadelesi vermiştir. Kurtuluş savaşında adeta yeniden doğmuş, yıllar boyunca tüm dünyanın unutamadığı bir destan yazmıştır. Uğruna ağır bedeller ödenen şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan bu cennet vatana, o günkü şuur ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Kahvaltıdan sonra gazi ve yakınları jandarma araçlarıyla evlerine götürüldü.