Dev ardıç ağaçları evin üzerine düştü

Kravga’da kökünden sökülen 2 dev ardıç ağacı evin üzerine düştü.

Şiddetli lodos nedeniyle Mersin’in Mut ilçesi Kravga Köyünde kökünden sökülen 2 adet dev ardıç ağacı evin üzerine düştü. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Dün akşamüstü başlayan ve şiddetini gittikçe arttıran lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Mut ilçesine bağlı Kravga Mahallesi’nde lodosun etkisiyle kökünden sökülen dev ardıç ağacı, bir evin üzerine düştü. Evin çatı ve duvarları büyük zarar gördü. Evde yalnız kalan Faruk Kutlu ise şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu.

Olayın hemen ardından Mersin Büyükşehir ile Mut Belediyesi’ne bağlı ekipler, devrilen ağacı kaldırmak için çalışma başlattı. Evin üzerine yıkılan ağaç kesilerek parça halinde kaldırma çalışmaları başladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, rüzgar nedeniyle ağaçların ve levhaların büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Belediyeye gelen ihbar üzerine hemen harekete geçtiklerini belirten Yılmaz, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Ev sahibi Faruk Kutlu, “Rüzgar nedeniyle bir anda dışarıdan gürültü duydum. Çıkıp baktığımda evin önünde bulunan 2 adet ardıç ağacı evin üzerine yıkılmıştı. Ayrıca evin yanında bulunan elektrik direğinin de ağaçların altında kaldığını gördüm. Elektrik şirketine haber verdim ama hala gelmediler. Sağ olsun Mersin Büyükşehir ve Mut Belediye personeli gelerek çalışmalarına başladı” dedi.