ANKARA’DAKİ MERSİNLİLER HASRET GİDERDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ankara’da düzenlenen geleneksel Mersinliler Dayanışma Gecesi’ne katıldı.

Ankara Konağı’nda gerçekleştirilen geceye, Kocamaz’ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Türk Boyları Federasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca ile Ankara’da yaşayan siyasetçi, bürokrat, işadamı ve Mersinlilerden oluşan kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Gecede konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin dışında kurulan Mersin hemşehri derneklerinin önemine değinerek, “Mersin ortak paydasında buluşarak, güçlü bir Mersin lobisi oluşturma gayretimiz böyle gecelerde ortaya çıkacaktır. Sizlerle bu mekanda olmaktan, aynı havayı solumaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Mersin’in bir yeryüzü cenneti olduğunu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını kaydeden Başkan Kocamaz, “Mersin farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada olduğu küçük bir Türkiye’dir. Biz bunu bir endişe olarak değil zenginlik olarak görüyoruz. Önemli olan bu kentte yaşayanların birbiriyle bütünleşmesidir. Bizler üzerimize düşen görevi yerine getirirken farklı şehirlerde yaşayan siz hemşehrilerimizin bir araya gelerek oluşturduğu lobi, Mersinimizi daha da ileriye taşıyacaktır” diye konuştu.

Mersin ortak paydasında buluşmak zorunda olduklarını ifade eden Kocamaz, Mersin’in Ankara’dan hak ettiği payı alamadığını, bunda da kent lobisinin etkisiz kalmasından kaynaklandığını söyledi. Kocamaz, “Mersin sahilleri, koyları ve ören yerleriyle Antalya’dan daha güzel. Bunu önce kentimize sonra sizler aracılığıyla tüm Türkiye’ye anlatmalıyız” ifadelerini kullandı. Gecede, Mersinli hemşehrilerine Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetleri anlatan Başkan Kocamaz, MEYAD üyelerini Mersin’e davet ederken, düzenledikleri geceden dolayı teşekkür etti.

Gecenin ev sahipliğini yapan Mersinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MEYAD) Başkanı Arzu Onurdağ Kılıç ise MEYAD ailesi olarak uzun yıllardır Ankara’da Mersin’i tüm güzellikleri ile anlatmaya çalışan, kültürünü tanımak ve yaşatmak amacıyla faaliyet gösteren bir dernek olduklarını söyledi. Kılıç, “Mersin ile ilgili basında öne çıkan haberlere baktığımız zaman, Mersin’de yasa dışı sokak gösterileri, kavgalar, olaylar ve maalesef hepimizi derinden üzen, hiçbir zaman unutamayacağımız Özgecan Aslan olayını görüyoruz. Oysa bizim çizmek istediğimiz bambaşka bir Mersin var. Bizim çizdiğimiz Mersin’de birlik beraberlik ve güzel bir Mersin var. Bu yolda bize verdiği destekten dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

Gecede, Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu ile yöresel müzikleri seslendiren gruplar sahne alırken, Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi Ankara’daki Mersinlileri coşturdu.AW609292_03AW609292_01Untitled-1