TÜRKİYE-UKRAYNA TİCARETİNDE MERSİN FRİGO İMZASI

Uluslararası karayolu yönetmeliğine uygun olarak nakliye çalışmalarını üç kıtada sürdüren firma Mersin Frigo Türkiye ile Ukrayna arasında da taşımacılık faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır. Uzun yıllar Rusya’nın etkisinde kalarak kısır bir döngü içerisine hapsolan Ukrayna yakın bir geçmişte kabuklarını kırmaya başlamıştır.

Bu girişimleri neticesinde dış dünyaya açılarak dış ticaret ilişkilerini geliştirmeye başlamış olan ülke en büyük ticaret hacmine Türkiye ile ulaşmıştır. Türkiye’den ithal ettiği ürünler ile Türkiye’ye ihraç ettiği ürünler kalem bakımından oldukça yüksek rakamlara tekabül etmektedir. Bu noktada devreye lojistik şirketleri girmekte, bu şirketlerin başında da uzun yıllardan bu yana sektörde önemli işler yaparak adından sıkça söz ettiren nakliye firması Mersin Frigo gelmektedir.

Mersin Frigo Lojistik ismi ile taşımacılık alanında faaliyetlerini sürdürmekte olan firma Türkiye’den Ukrayna’ya taşınabilen her türlü ürünün nakliyesini gerçekleştirmekte, komple tır taşımacılığının yanı sıra her hafta belirli günlerde İstanbul depolarından çıkış yapmak üzere parsiyel ve kargo nakliye hizmetleri de sunmaktadır. Ukrayna nakliye firmaları içerisinde düzenli olarak kapsamlı lojistik hizmeti sunabilen nadir kuruluşlar arasında yer alan Mersin Frigo Türk ve yabancı plakalı tırlar ile Türkiye-Ukrayna hattında boy göstermektedir.

Ukrayna ihracat ve ithalat nakliye çalışmalarını bilinen standart tenteli tır nakliyesi dışında konteyner nakliye, frigo tır taşıma, gabari dışı ağır nakliyat ve kargo yük taşıma gibi alanlara da yaymış bulunan Mersin Frigo, araç filosunda bulunan farklı tiplerde ki her türlü yerli ve yabancı nakliye aracı ile geniş kapsamlı lojistik hizmetleri sunmaktadır. Yaptığı tüm taşımalarında CMR sigortası kapsamında seferler düzenleyen firma taşıdığı yüklerin hassasiyet ve öneminin bilincinde olarak hareket etmekte, yüklediği yükleri yükleme anından Ukrayna’da ki adreslere teslim anına kadar son derece kontrollü bir şekilde sevk ederek herhangi bir hasar veya kazaya mahal verilmemesini sağlamaktadır.

Ukrayna’dan Türkiye’ye ithalat yük taşımaları dışında Ukrayna’dan Türkiye üzeri transit geçişli olarak Asya ve Orta Doğu ülkelerine üçüncü ülke kapsamlı yüklerin taşıma işlemlerini de başarılı bir şekilde gerçekleştiren Mersin Frigo, bu ülkelere sevkiyatları aktarmalı veya direkt adrese teslim edilecek şekilde ulaştırmaktadır.

Haber kaynağı: Mersin Frigo Lojistik