Soğutma Sistemleri Nelerdir?

Günümüzde restoran, kafe ve kasap gibi işletmelerde kullanılan soğutma sistemleri, ürünlerin taze kalmasını ve sağlıklı olarak tüketilmesini sağlamak için kullanılan sistemlerdir. Soğutma sistemleri çeşitli kapasitelerde soğuk hava depoları, mobil dükkanlar, şoklama odaları, dondurucular ve buz makineleri gibi birçok ekipmandan oluşmaktadır.

Soğutma sistemleri, günümüzde balıkçılık ve su ürünleri, beton santralleri, süper market ve balık reyonları, ilaç ve kimya, et ve tavuk ürünleri, endüstriyel soğutma firmaları, unlu ürünler, konutlarda soğutma sistemi, sebze ve meyve, içecek reyonu gibi birçok alanda hayatımızda yer almaktadır. Genellikle soğuk depolar ile beraber bilinen bu soğutma sistemlerinin en ufak ekipmanı buz makineleri olarak sayılabilir.

Soğuk Depolar Nasıl Çalışır?

Gıda sektörü içerisinde kullanılan çeşitli gıda ve erzakların depolanması ve korunması amacı ile kullanılan soğuk depolar, nem durumu kontrol edilen odalardır. Diğer bitişik mekanlar ile dış mekandan gelecek her türlü ısı ve ses düzeyi çeşitli yalıtım ve önlemler sayesinde soğuk oda içerisine girmemektedir. Bu soğuk oda depolarında kullanılan özel yalıtımlı kapılar sayesinde ısı iletimi en aza indirgenmektedir. Soğuk depo kapıları kolay kullanımlı ve uzun ömürlü olan fonksiyonel kapı çeşididir. İsteğe bağlı olarak farklı renk ve tiplerde üretimi yapılabilen bu kapılar, kapı içi izolasyon uygulamasına sahiptir, Unemployed Loans .

Günümüzde kullanılan soğuk depolar kullanım şekillerine ve alanlarına göre farklılık göstermektedir. Bunlar endüstriyel tip soğuk depolar ve konteyner tip soğuk depolar olmak üzere iki adettir. Özellikle restoran, kafe, fast food firmaları, et lokantaları ve balıkçılık alanında sıklıkla gördüğümüz endüstriyel tip soğuk depolar ihtiyaca uygun depolama alanı ve uygun ısıdaki soğutma sistemi nedeni ile tercih edilmektedir. Soğuk oda depolarının tercihi sırasında depolanacak ürünün cinsi ve miktarına uygun boyutlarda oda uygulaması yapılmalıdır.