Mermer Lekesi Nasıl Çıkar?

Birçok yapıda kullanılan mermer, vakur kullanımlı estetik görüntüye sahip bir taştır. Taşın kireçten oluşması ve yapısı gereği genellikle çizilebilen, lekeleri emebilen ve hassas bir özelliği vardır.

Dekor amaçlı sıklıkla kullanılan mermerlerin zaman içerisinde leke tuttuğu görülür. Mermerin leke tutması durumunda genellikle 2 uygulama yapılır. Bunlar; mermer silim ile parlatma işlemleridir.

Özellikle halka açık alanlarda kullanılan mermerlerde zemin kaplaması kullanılır. Mevsimsel durumlara göre mermer yüzeyinde farklı türlerde lekeler oluşur. Zaman içerisindeki aşınma ile de mermer leke tutar. Mermerin üzerine içecek dökülmesi, yağmurlu ve karlı havalarda çamur, toz, toprak gibi birçok faktör ile meydana gelebilecek lekelerden kurtulmanın en basit ve etkili yolları mermer parlatma ile mermer silimdir.

Genellikle zemin kaplama amacıyla yerleştirilmiş ya da merdivenler için mermer lekesi sık sık oluştuğundan bahsedilse de, mermer lekesi özellikle açık alanlarda kullanılan birçok yerde oluşur ve mermer silme işlemi uygulanır. Ayrıca ev ve iş yerlerinde yoğun kullanılan mermer yüzeylerde de oluşma riski yüksek olan mermer lekeleri için pratik bir çözüm olan bu hizmet talep edilebilir organiccbdnugs.

Mermer silme uygulaması, işin profesyonelleri tarafından yapılmalıdır. Bu işi profesyonel olarak yapan firmalar, mermer taşının yapısına uygun kimyasal karışımları, özel makineleri aracılığı ile gerçekleştirir.

Türkiye’de 19 yıllık hizmeti ile sektörün öncülerinden olan Uytaş Restorasyon bu hizmeti almak için en uygun firmadır. Firma, mermer lekelerin keşif, yapı inceleme ve yapıyı bozmayacak uygun uygulamayı uzman ekipleri ile profesyonel yöntemlerle gerçekleştirir.