Karamanlı çiftlerin düğün telaşı, Mut halkını endişeye düşürdü

Karaman'da düğün tedbirlerinin arttırılmasının ardından hazırlıklarını tamamlayan çiftler, 80 kilometre uzaklıkta, düğün yasaklarının olmadığı Mut'taki düğün salonlarına yöneldi. Mut halkı iddialara büyük tepki gösterdi.

Karaman'da düğünlerin 1 saat ile sınırlandırılıp, eğlencenin yasaklanmasının ardından Karamanlı çiftler çareyi 80 kilometre uzaklıktaki Mut'ta aradı.

Mut'ta yaşayan vatandaşların sosyal medya üzerindeki iddialarına göre, ilçede salon tutmak için sıraya giren Karamanlı çiftler, Karaman'daki akrabalarına da otobüs tutarak düğün salonlarına getirmeye başladı.

İlçede düğünlere yönelik kısıtlama olmamasından faydalanmak isteyen çiftlerin, düğünlerini doyasıya eğlenerek yaptıkları da ileri sürüldü.

İddialara göre, birçok çift Karaman'da tuttuğu düğün salonlarını iptal ederek Mut'taki salonlara yöneldi.

Karaman'da artan covid-19 vakalarını da takip eden Mut halkı, haklı bir serzenişte bulanarak, Karamanlı vatandaşların böyle bir yol izlememelerini konuşurken, Mut esnafını da bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Mut'ta düğün salonu işletmeciliği yapan bazı esnaflar ise sosyal medyada, “Karaman'dan son zamanlarda gelen düğün yapma taleplerini reddettik, etmeye devam edeceğiz. Toplum sağlığı ve kendi sağlığımız maddiyattan daha önemlidir.” açıklamasını yaptılar.

Mutlu vatandaşlar, gerek sosyal medyada gerekse kendi aralarında sıkça Karamanlılar'ın düğünlerini Mut'ta yaptığı iddiasını konuştu. Ayrıca Mut halkı yetkililerden konuyla ilgili açıklama beklediğini tartışma alanlarında dile getirdi.