Chia Puding Yapılan Tarifler?

Chia’nın diyet konusunda çok önemli bir dost olduğu bilinmektedir. Henüz yeni yeni tanınan ve tariflerde kullanılmaya başlanan Chia tohumunda omega 3 ve çeşitli lifler bulunmaktadır. Bu açıdan dünyada sıklıkla tüketilmeye başlanmıştır. Hemen hemen her markette kolayca bulabileceğimiz Chia’nın epey faydası bulunmaktadır. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin, bilhassa kalp ve beyin sağlığı için tercih ettikleri Chia, Puding çeşitlerinde mükemmel sonuç vermektedir. Hem kurabiyelerde hem pastalarda hem de sütlü tatlılarda Chia’yı rahatlıkla kullanmamız mümkün.

Chia Puding İle Lezzetli Tarifler

Muzlu Chia Puding en sık tercih edilen tariflerden bir tanesidir. 6 yemek kaşığı Chia tohumu dışında, badem sütü, 1 adet muz, bal ve vanilya gibi malzemelerle Muzlu Chia Pudingi hazırlamak mümkün. Chia Tohumlu Çilekli yoğurt tarifi de en sık aranan tariflerde bir tanesi durumunda.

Chia Tohumlu Çilekli Yoğurt Tarifi

Chia Tohumlu çilekli yoğurt yapmak için200 gram çilek, Hindistan cevizi, yoğurt, 4 yemek kaşığı chia tohumu yeterli olacaktır. Bunu çilek dışında farklı bir meyveyle kombine etmek de mümkündür. Bu özel tarif genele zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği bir tarif. Bir başka Chia tohumlu tarif, Kış kurabiyesi. Kış kurabiyesini yapmak için 1 yemek kaşığı chia tohumu kullanmak gerekiyor. Onun dışında fıstık ezmesi, muz, yulaf, kabartma tozu gibi kolay bulunan malzemeler söz konusu. Adı kış kurabiyesi olsa da her mevsim yenilebilir, sağlıklı bir kurabiye çeşididir. İçecek olarak da Ananas aromalı smoothie popülerliğini koruyor. Süt, ananas, muz ve yoğurt dışında 1 kaşık chia tohumu yeterli olacaktır. Bütün bu tarifler dışında Chia tohumu kullanılarak birçok tarif yapmak mümkündür. Bunlar arasında Kivili Chia puding, Chia tohumlu şekersiz sütlaç, keten tohumlu bar, narlı chia puding, akla ilk etapta gelen tarifler arasında yer alır.