Sağlık Bakanlığı Binlerce Memur Alacak

Sağlık Bakanlığı Memur ve Şoför Alımları – KPSS Şartı Olmadan Şoför Alımı Yapılacak.

Sağlık Bakanlığı, sağlık ve ulaşım sektöründe çalıştırılmak üzere binlerce kişiyi alacak.

Sağlık Bakanlığı’nda hizmet veren 5 binden fazla kişinin açığa alınmasının ardından işlerin aksamaması ve yeni çalışanlara ihtiyaç duyulmasından dolayı ülke genelinde binlerce kişiye iş imkanı sağlanacak.

Sağlık Bakanlığı, sağlık ve ulaşım sektöründe çalıştırılmak üzere binlerce kişiyi alacak. Sağlık Bakanlığı’nda hizmet veren 5 binden fazla kişinin açığa alınmasının ardından işlerin aksamaması ve yeni çalışanlara ihtiyaç duyulmasından dolayı ülke genelinde binlerce kişiye iş imkanı sağlanacak. Sağlık Bakanlığı memur alımları, şoför alımları, aranan şartlar ve daha fazlası haberimizde…

SAĞLIK BAKANLIĞI 10 BİNE YAKIN ÇALIŞAN ALACAK

Memur alımı kapsamında geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’nda 5 binden fazla personelin açığa alınması sonrasında sağlık bakanlığına bağlı kurumlarda hizmetlerin aksamaması amacı ile çeşitli alanlarda sağlık personeli alınacağı bildirilmektedir. Alınan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı bağlı taşra teşkilatlarında çalıştırılmak üzere, sağlık Memuru, Klinik Destek Personeli, Tıbbi Sekreter, Ebe, Hemşire, Röntgen Teknisyeni, Güvenlik Görevlisi, Veri Hazırlama Elemanı ve temizlik görevlisi alım yapılacağı öğrenildi

MEMUR ALIMI YAPILACAK MI

Memur alımının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 15 Temmuz darbe sonrasında açığa alınan personellerden doğan açığın yeni personeller ile giderilmeye çalışıldığı edinilen bilgiler arasında. Kalkışma girişimi sonrasında Olağanüstü hal ilan edilmesi ve OHAL kararının resmi gazetede yayınlanmasından sonra ardından KHK Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımı yapılacağı öğrenildi.

KPSS SAĞLIK PERSONELİ ALIMI

15 Temmuz darbe girişimin ardından alınan OHAL kararı kapsamında FETÖ/PDY’na yönelik operasyonlar devam ediyor. Devlet Hastaneleri ve diğer kurumlarda, FETÖ’ye ait sağlık kurumlarına el konulmasının ardından meydana gelen personel eksikliğinin hızlı bir şekilde giderilmesi için Sağlık kurumlarına özellikle veri hazırlama elemanı, güvenlik görevlisi ve klinik destek elemanı alımı için düğmeye basılacaktır.

OHAL kararının ardından yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ/PDY ile bağlantılı personellerin görevden uzaklaştırılmasından sonra kurumlarda açılan boş pozisyonlara personel ataması yapılacaktır. Bu kapsamda boş pozisyonlar açıklanacak ve alımlar başlayacaktır. Tahmini olarak Sağlık Bakanlığına 10 binin üzerinden personel alımının yapılacağı tahmin edilmektedir.

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI HANGİ İLLERDE YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere çeşitli mesleklerde sağlık personeli alınacağı ilerin şunlar olacağı belirtildi. Adana, Ankara, Yozgat, Elazığ, Konya, Gaziantep, İstanbul, Manisa, Isparta, İzmir, Bursa, Kayseri ve Mersin illerinde alımlar yapılacak. Yapımı devam eden 27 bin yatak kapasiteli 16 şehir hastanelerinin de alımı yapılacak ilk yerler arasında olduğu belirtildi. Bu Sağlık Kurumlarında öncelikle Klinik destek personeli, Güvenlik görevlisi ve temizlik hizmetlerinde çalıştırılacak personele ihtiyaç duyulacağı belirtilmektedir.

SAĞLIK PERSONELİ ALIMLARI NASIL YAPILACAK

Sağlık personeli alımları hızlı bir şekilde yapılacağı ve alımların henüz kesinleşmemiş bilgiye göre Genel Sekreterlikler tarafından gerçekleştirileceği alınan bilgiler arasında bilgiler arasında.

SAĞLIK BAKANLIĞI MEMUR ALIMLARI ARANAN ŞARTLAR

Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili edinilen bilgilere göre, hizmet alımı yöntemi ile alım yapılacak 3 bin ambulans şoförünün detayları belli oldu. İhale sonucu Yüklenici firma ile İl sağlık Müdürlüğü arasında yapılacak anlaşma neticesinde illerde taşeron ambulans şoförü alınacak. Sağlık bakanlığı personel alımı şartları, Ambulans şoförü için Acil tıp teknisyeni ve paramedik öncelik sebebi olacaktır. Bunlarda yoksa düz lise mezunlarının başvuruları kabul edilecektir. Araç kullanımı konusunda en az 2 yıl deneyimin aranacağı alımlarda adayların B, C, D, E sınıfı sürücü belgelerinden birine sahip olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adaylarda son bir yıl içerisinde alınmış psikoteknik raporu istenmektedir. Asgari ücretin yüzde 50 üzeri maaş verilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan teknik şartname sonucu illerde taşeron ambulans şoförü alımına önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Öncelikle çalışan güvenliği açısından ambulans kazalarının en aza indirilmesi ve önlenmesi için , 112 lerde kadrolu sürücülük yapan ATT’leri ve Paramedikleri ambulansların arka kabininde görevlendirmeyi kararlaştırdı. 2015 yılında maliyece kadrolu ATT ve paramedik alım sayısı düşük olması sebebiyle hizmet alım yoluyla şöför alımı yapılacak.

Alınacak sürücü adayları ASOS ( Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü) üzerinden il sağlık müdürlülüklerinin 07-01-2015 tarihinden itibaren sayıların belirlendiğine başlandığına. Bu hususta her istasyonda en az 5 adet şöför olması ve bunun için il müdürlüklerinin döner sermaye bütçesinden hizmet alımı yapmaları için gerekli iş ve düzenlemeleri yapmalarına başlamaları gereklidir yazısı 81 il’in müdürlüklerine gönderilmiştir.

Bu Karara bağlı olarak alınacak personele asgari ücretin %50 üzeri (ortalama1500 tl civarında) maaş verilecek.Yol yemek ve giyecek yardımı alacaklar. nöbetler 24 saat değil 12 saat tutulacak.

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI AMBULANS ŞÖFÖRÜ ALIMI ARANCAK ŞARTLAR – ÖZELLİKLER

T.C vatandaşı olmak.

En az lise mezunu olmak.

En az iki yıl sürücülük sektöründe çalıştıklarını belgeleyen adaylar öncelikli tercih sebebi olacak.

ATT , paramedik veya sağlık mezunu adaylara öncelik tercih sebebi olacak.

İlk yardım egitici eğitim sertifikasına sahip olması.

B-C-D-E sınıfı ehliyetlerden birine sahip olması.

Psikoteknik raporu olması.

Asli kusurlu ve bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazasına karışmamış olmak.

Alkol ve uyuşturucu madde etkisinde olarak araç kullanmaktan dolayı trafik cezası kaydı olmaması.

Adaylardan istenecek belgeler.

Nüfus cüzdanı arkalı-önlü fotokopisi.

Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.

Savcılıktan son üç ay içinde alınmış sabıka kaydı.

Ehliyet fotokopisi.

İkametgah belgesi.

Okul durumunu gösteren diploma veya denklik belgesi.

Güvenli sürüş teknikleri sertifikası( Yok ise işe başladıktan sonra 6 ay içinde alınabilir)