Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Şirket Ömrünü Uzatıyor!

Türkiye’de ürün ve hizmetlerini sürdürmekte olan şirketlerin %40’dan fazlasını aile şirketleri meydana getiriyor. Bu veriler incelendiğinde ülke ekonomisinde oldukça önemli bir yeri olan aile şirketleri ne yazık ki oldukça hızlı bir şekilde batıyor. Türkiye İstatistik Kurumu ve Odalar Komisyonunun ortaklaşa yürüttüğü bir incelemede aile şirketlerinin çoğunun ikinci kuşakta kapandığını ya da devredildiğini bize gösteriyor. Bu anlamda aile şirketlerinde kurumsallaşma gibi pek çok konuda şirket sahiplerine ders ve konferanslar düzenleyen Ortak Akıl Danışmanlık firması yetkilileri, şirketin kurumsallaşması ve aile içerisinde bir yönetim tablosu çizilmesinin aile şirketlerinin ömrünü uzattığını dile getiriyorlar. Peki, bu eğitimler nereden alınmalı, yönetim ve kurumsallaşma nasıl planlanmalı? sorularının cevabını veren Ortak Akıl Danışmanlık firmasının yönetim danışmanları cevaplıyor.

Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma En Önemli Faktörlerden Birisi!

Dünya genelinde incelendiğinde her on aile şirketinden üç tanesinin üçüncü kuşağa devredildiğini dile getiren Ortak Akıl Danışmanlık eğitmenleri, şirket ömrünün uzatılması, aile içi çatışmaların ortadan kaldırılması ve şirketin kendisini büyütebilmesi için muhakkak aile şirketlerinde kurumsallaşma gerektiğinin altını çiziyorlar. Aile şirketlerinde kurumsallaşmanın olması için şirketin tüm vizyonunun, hedeflerinin ve ilkelerinin yeniden yazılması gerekiyor. Aynı zamanda şirket hissedarları için de kural ve sınırlamalar konularak şirkette ki çatışmalara son verilmesi sağlanıyor. Tabi ki tüm bu yolculuğun profesyonel eğitmenler ve destekçiler olmadan aşılması oldukça zor görünüyor.

Aile Şirketlerini En Baştan Yaratıyorlar!

Ülkemizde aile şirketlerinin gelişebilmesinin tek yolu şirketin kurumsallaşması ile mümkün oluyor ve tüm köklü değişim profesyonel yardım alınmadan atılamıyor. Türkiye’de yönetim ve kurumsallaşma adına hem aile şirketlerine hem de tüzel şirketlere vermiş olduğu eğitim ve seminerler ile şirketlerin gelişiminde katkıda bulunan Ortak Akıl Danışmanlık firması, bu alanda şirketinin geleceğini kurtarmak isteyen aile üyelerine özel eğitimler sağlıyor. Dünyaca ünlü pek çok aile şirketine bu hizmetleri profesyonel eğitmenler ile birlikte sağlayan Ortak Akıl Danışmanlık firması aynı zamanda şirketlerin ve firmaların yönetimde, kurumsallıkta ve daha pek çok farklı konuda vermiş olduğu eğitimler ve hukuksal danışmanlık desteği ile aile şirketlerinin büyütülmesinin önünü açıyor ve geliştiriyor.