ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUK 2 YILDIR KAYIP

Mersin’in Tarsus ilçesinde, zihinsel engelli 17 yaşındaki Yakup Barut’tan 2 yılı aşkın süredir haber alınamıyor.

Yeşilevler Mahallesi’nde bisikleti ile dolaşmaya çıktıktan sonra eve geri dönmeyen ve 2 yıl 3 aydır kendisinden haber alınamayan Yakup Barut’un ailesi, yetkililerden yardım istedi.

Bugüne kadar engelli çocuğunun izine rastlamadığını belirten baba Yavuz Barut, “27 aydır zihinsel engelli, kalp rahatsızlığı olan çocuğum kayıp. Halimiz çok kötü, hasta ve engelli çocuğumuzun bir an önce bulunmasını istiyoruz. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Çok zor durumdayız. Devlet büyüklerimizden, Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz. Mersin Valimizden, emniyet ve jandarma yetkililerimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz.

Yakup’um kendisi saf, zihinsel engelli garip bir kuş gibidir. Bu çocuğun halini düşünerek her günümüz acı içinde geçiyor. Gören bilen duyan varsa Allah rızası için bize yardım edin. Allah kimsenin başına vermesin. Çocuğumdan bundan bir yıl öncesine kadar bunun dilendirildiğini öğrendik. Erdemli, Silifke ve Mut’ta dilendirildiği şeklinde bilgi aldık. Tüm çabalarımıza rağmen ulaşamadık. Eğer çocuğumu kim dilendiriyorsa nereye götürdüklerini çözemedik. Mersin dışına da götürmüş olabilirler. Bu çocuğu gören, duyan kim varsa Allah rızası için ya bize ya da emniyet güçlerine bildirsinler. Allah rızası için bize yardımcı olun” diyerek çağrıda bulundu.

Anne Gönül Barut ise “Yavrumu geri getirin onu çok özledim, çocuğum hasta ve çaresizdir” diyerek elinde kayıp oğlunun fotoğrafına bakarak ağladı. Barut, “Her sabah umutla belki çocuğum gelir diye kalkıyorum. Allah korkusu yok mu, çocuğumu götürenlerden. Çocuğumu geri getirsinler. Hepimizin psikolojisi bozulmuş durumda. Her gün acı içindeyim. Rabbim merhamet etsin onlara, inşallah çocuğumu geri getirirler.

Onlardan şikayetçi olmayacağım. Yeter ki çocuğumu geri getirsinler. Çocuğum kendini ifade edemiyor, düzgün konuşamıyor. Kalp rahatsızlığı var, sürekli ilaç kullanmak zorundadır. Çocuğum hastadır, çaresizdir. Çocuğu gören varsa, duyan bilen varsa Allah rızası için bize bildirsinler” ifadelerini kullandı.

Tarsus’un Yeşilevler Mahallesi’nde bisikleti ile dolaşmaya çıktıktan sonra eve geri dönmeyen zihinsel engelli Yakup Barut’u bulabilmek için AKUT, Mersin sivil savunma ekipleri, Tarsus, Mersin jandarma ve polis ekipleri ile akrabaları ve mahalle halkı seferber olmuşlardı. Yapılan tüm aramalara rağmen engelli çocuktan herhangi bir ize rastlanamamıştı.