TARSUS’TAKİ ÇOCUK “DOM DOM KURŞUNU” İLE VURULMUŞ

Mersin’in Tarsus ilçesinde izinsiz gösteriler sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuğun, ‘dom dom kurşunu’ olarak tabir edilen av tüfeği saçması ile öldüğü bildirildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Fahrettin Paşa Mahallesi’nde akşam saatlerinde eylem yapan PKK/KCK terör örgütüne üye gruplara dağılmaları yönünde uyarı yapıldığı, ancak grubun uyarıya karşılık polise molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı attığı, ayrıca grup tarafından silah ve av tüfekleriyle ateş edildiği belirtildi.

Açıklamada, olaylar sırasında ‘dom dom kurşunu’ diye tabir edilen av tüfeği saçması ile yaralanan 2002 doğumlu Davut Özer’in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade edilirken, grubun molotofkokteyliyle Fahrettin Paşa İlkokulu’nu da yakarak ağır hasar verdiği, konunun araştırılarak en yakın zamanda faillerin tespiti ve yakalanmasının sağlanacağı kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında ayrıca, PKK/KCK terör örgütüne yakın kesimlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirmesinin engellenmesi amacıyla kamuoyuyla bilgi paylaşımı yapıldığı da ifade edildi.